Marvel-baas Kevin Feige houdt vooral hiervan aan zijn filmstudio

Marvel-baas Kevin Feige houdt vooral hiervan aan zijn filmstudio

Dit is het favoriete element.

Kevin Feige staat al bekend als een van de meest succesvolle producenten in de geschiedenis van Hollywood. Zijn tijd als Marvel-baas leidde tot een recordbrekende reeks filmhits, waaronder een van de grootste filmhits ooit met Avengers: Endgame en een totale verdienste van de franchise van bijna 25 miljard dollar.

Veel daarvan komt volgens Feige zelf voort uit zijn passie voor de personages. Feige wist jaren geleden, toen hij aan X-Men werkte bij Fox, al interesse te wekken.

Het MCU opbouwen
Onder leiding van Feige kwam het bedrijf Marvel Studios met superheldenfilms die enorm succesvol bleken, ondanks minder bekende personages als Iron Man en Black Widow. Ook nu nog bemoeit Feige zich met het plannen van verhaallijnen.

Tijdens een nieuw interview dat werd vrijgegeven door Sony Pictures, vertelde Feige over zijn gedachtegang achter Spider-Man: No Way Home:

"Het mooiste van het creatieve proces is als we samen in een ruimte zitten; in dit geval een conferentieruimte bij Marvel Studios, met het team. Dat is altijd mijn favoriete deel, want dan is alles nog mogelijk."

In het geval van No Way Home "wisten we na Far From Home al dat we niet weg wilden schuwen voor het feit dat zijn identiteit onthuld was. En dat was dan ook altijd het beginpunt. We zaten daar met Erik Sommers en Chris McKenna en onze regisseur Jon Watts en [producent] Amy Pascal en brainstormden: wat gaat er dan gebeuren? Zodra hij weg slingert van Madison Square Garden waar zijn identiteit op dat grote scherm onthuld wordt? Hoe komt zijn leven op z'n kop te staan? En belangrijker nog: wat is de impact op zijn vrienden?"

NieuwsFilm

meest populair