'Ghostbusters: Afterlife'-regisseur over drie opvallende cameo's in de film

'Ghostbusters: Afterlife'-regisseur over drie opvallende cameo's in de film

Zag jij ze allemaal aankomen?

Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Ghostbusters: Afterlife pakte dit jaar uit met enkele cameo's die we van verre zagen aankomen en een paar die toch wel als een verrassing kwamen. Regisseur Jason Reitman gaat in op drie van de minder voorspelbare rollen.

Ghostbusters: Afterlife kwam fans van de franchise onder meer tegemoet met een terugkeer van de oude spokenjagers uit de eerste twee films uit de jaren tachtig. En niet alleen degene die nu nog in leven zijn - Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson - maar ook de in 2014 overleden Harold Ramis als Egon Spengler.

Regisseur Reitman zegt er het volgende over: "De eerste die het scenario las was mijn vader (Ivan Reitman, de regisseur van de eerste twee Ghostbusters-films, red.) en direct daarna de familie Ramis. Met de dochter van Harold ben ik opgegroeid, we stonden samen op de set van de eerste Ghostbusters-film in 1983."

"Ik heb de familie verteld wat ik van plan was en hoe ik het wilde aanpakken. Vervolgens kwamen ze naar de set en liet ik ze de visuele effecten zien. Ze waren de eersten die de film zagen. Ze waren onderdeel van het proces en ze begrepen dat het een ode aan Harold zou gaan worden. Egon was mijn favoriete Ghostbuster. Dit is een Spengler-verhaal en de film is in elk opzicht aan hem opgedragen."

Naast Ramis waren er nog twee cameo's die een beetje uit het niets kwamen, namelijk Olivia Wilde als Gozer en J.K. Simmons als Ivo Shandor. Laatstgenoemde zat tot nu toe in alle films die Reitman maakte, dus daarom gaf hij hem naar eigen zeggen ook een rolletje in Ghostbusters: Afterlife. Over Wilde als Gozer zegt de regisseur het volgende:

"Het is Olivia Wilde, maar het is ook Emma Portner. De bewegingen van Gozer zijn afkomstig van de geweldige moderne danseres Portner. Het gezicht is echter van Wilde."

Lees hier onze recensie van Ghostbusters: Afterlife.

NieuwsFilm

meest populair