Is dit de slechtste superheldenfilm ooit gemaakt?

Is dit de slechtste superheldenfilm ooit gemaakt?

Er zijn veel goede, maar ook veel slechte films in het genre gemaakt.

Sinds 2000 is het genre superheldenfilms niet meer uit de bioscopen weg te slaan. Sindsdien duiken er ook steeds meer superheldenseries op. Het is duidelijk dat we komen jaren aan het genre vastzitten. Veel mensen vinden dat fijn, anderen niet.

De kwaliteit van de films die in het subgenre verschijnen is niet altijd even goed. Ieder jaar verschijnen er wel een paar zwakke titels. En zo nu en dan zijn er superheldenfilms die wel erg bedenkelijk zijn.

Is dit de slechtste superheldenfilm ooit?
Als we kijken naar de slechtste superheldenfilm, dan komen we al snel bij een aantal titels uit. Catwoman uit 2005 met Halle Berry, de reboot Fantastic Four uit 2015 en Batman & Robin uit 1997 van Joel Schumacher zijn barslecht. Maar er is een film die nog zwakker scoort: Captain America uit 1990.

"Bij gebrek aan een script, budget, regie of een ster die recht doen aan het bronmateriaal, had deze Captain America onder het ijs moeten blijven," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes. De film krijgt alsnog 8 procent op de Tomatometer.

In Captain America zijn er hoofdrollen voor onder meer Matt Salinger (Steve Rogers / Captain America), Ronny Cox (President Tom Kimball) en Scott Paulin (Tadzio de Santis / The Red Skull).

De film moest groots in de bioscopen verschijnen, maar werd uiteindelijk op video verspreid. Toch benieuwd. De film staat gewoon op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair