Deze Denzel Washington-remake blijkt een monsterhit in China

Deze Denzel Washington-remake blijkt een monsterhit in China

John Q doet het geweldig.

Een fanfavoriete Denzel Washington-film heeft een remake gekregen in China (als je dacht dat alleen in Hollywood remakes gemaakt worden van 'buitenlandse' films vergis je je dus), en blijkt daar een grote hit te zijn.

De film draagt de titel Fireflies in the Sun in China en opende met een box office van maar liefst 54,2 miljoen dollar. John Q diende als inspiratiebron, een keihard afgeslachte Amerikaanse film uit 2002.

John Q
De film John Q werd afgeslacht door critici in de Verenigde Staten (met een score van 23% op Rotten Tomatoes) en een box office van slechts 102,2 miljoen dollar. In de film volg je John Quicy Archibald, een vader die extreem ver gaat om zijn zoon een peperdure harttransplantatie te regelen.

Hoewel critici de film afslachtten, was het een succes bij het publiek en wordt de film nog altijd als een sterke productie gezien.

Variety meldt dat het sociale commentaar in John Q een aantrekkelijk doel voor de Chinese remake was. Daar worstelen burgers met het gezondheidssysteem en zien we Lin Rilang, een "vader en echtgenoot wiens zoon een opgezwollen hart blijkt te hebben en die alles op alles zet om zijn leven te redden met een dure operatie."

Opmerkelijk genoeg is Fireflies in the Sun een vervolg op de Chinese film Sheep without a Shepherd uit 2019, ondanks dat er geen banden zichtbaar zijn. In die film volgen we een vader wiens familie de dood van een machtig figuur probeert te verbergen.

NieuwsFilm

meest populair