Gestolen unieke 007-Aston Martin t.w.v. 25 miljoen gevonden!

De 'Goldfinger'-wagen verdween bijna 25 jaar geleden.

Bijna 25 jaar geleden werd een peperdure Aston Martin gestolen. Deze auto, ter waarde van maar liefst 25 miljoen dollar, werd gebruikt tijdens de James Bond-film Goldfinger uit 1964. Nu is de auto eindelijk weer 'gevonden'!

Aston Martin is natuurlijk dé auto van Bond. In Goldfinger werd een van de vier originele DB5 gebruikt door Sean Connery. Het model voor de opnames echter flink 'gepimpt'. De auto werd namelijk omgetoverd tot een uniek exemplaar, nadat de DB5 werd uitgerust met verschillende Bond-gadgets, zoals water en oliesproeiers, een rookgordijn-machine en grote geweren.

Gestolen
In de jaren tachtig werd de auto door een particuliere verzamelaar gekocht, maar deze werd hem in 1997 gestolen op een beveiligde hangar op een luchthaven in Florida. Jarenlang werd er gezocht naar de wagen, maar niks gevonden. Tot nu.

De lang ontbrekende auto zou namelijk gespot zijn in het Midden-Oosten. Een recent rapport, dat Yahoo heeft weten te bemachtigen, meldt dat een persoon, die niet bij naam genoemd wil worden, heeft kunnen bevestigen dat de auto weer is gevonden.

Goed nieuws
Dit lijkt te kloppen, want Christopher Marinello, Chief Executive of Art Recovery International, heeft al laten weten dat de Bond-auto terug zal worden gegeven aan zijn rechtmatige eigenaar. De verzekeringsmaatschappij zal ook tevreden zijn, aangezien zij maar liefst 4,2 miljoen dollar moesten ophoesten toen de Aston Martin plotsklaps verdween.

Mocht de informatie kloppen, dat zal de persoon die de auto heeft gevonden maar liefst 100.000 dollar aan zijn bankaccount mogen toevoegen. James Bond-fans zullen eveneens tevreden mogen zijn dat de DB5, een van de meest iconische filmauto's aller tijden, weer in één stuk is gevonden!

NieuwsFilm

meest populair