'Avengers: Endgame' hint al naar het bestaan van mutanten in het MCU

'Avengers: Endgame' hint al naar het bestaan van mutanten in het MCU

Mutanten komen naar het MCU!

Er is in het Marvel Cinematic Universe geen tekort aan gigantische kosmische rampen die kunnen leiden tot de opkomst van mutanten.

Mensen die door de Blip hersteld worden zouden bijvoorbeeld met aangepast DNA kunnen terugkeren. Misschien krijgen hun kinderen wel bepaalde mutanten als ze de puberteit raken. Of zouden ze kunnen komen via de alternatieve realiteiten zoals de schurken van Spider-Man: No Way Home?


Via Avengers: Endgame
Een Reddit-theorie uit 2020 hint op een heel andere uitleg. Die draait specifiek om wat dialoog tussen Peggy Carter en een hulpje tijdens een belangrijke scène in Avengers: Endgame.

Nadat ze er niet in slaagden om de Tesseract te bemachtigen tijdens hun tijdreisacties rond de Battle of New York, gebruiken Tony en Steve hun overgebleven Pym Particles om terug naar 1970 te reizen, waar ze hopen zowel de Tesseract te bemachtigen, als overgebleven Particles om naar het heden terug te keren. Steve luistert daar naar Peggy, wat vermoedelijk aanleiding is voor hem om terug te keren naar haar als hij de Infinity Stones terug naar hun tijd brengt.

Het dialoog is makkelijk te missen, maar Carter hint erop dat ze bezig is met bovennatuurlijke zaken. Ze noemt iemand die Braddock heet en tegengehouden werd door blikseminslagen. De niet nader benoemde hulp biedt aan om de weersvoorspellingen te bekijken, waarna Carter zegt dat de bliksem niet dat is waar ze naar kijken.

De naam Braddock hint op Captain Britain, die nog niet verscheen in het MCU, en iemand is die banden heeft met de X-Men. Ook kan het een verwijzing zijn naar Psylocke, een X-Men die - als de theorie gevolgd kan worden - voor SHIELD werkt in 1970.

De beste tip is natuurlijk dat de bliksem niet het gevolg is van weer, maar iets anders. Wat nou als dat verwijst naar Ororo Munroe, die we ook wel kennen als Storm?

NieuwsFilm

meest populair