James Cameron is zo'n perfectionist dat hij 15 jaar later een scène in 'Titanic' fikste

James Cameron is zo'n perfectionist dat hij 15 jaar later een scène in 'Titanic' fikste

Daar zat een foutje in.

In de categorie 'leuke feiten' hebben we er vandaag eentje rond Titanic van regisseur James Cameron. Wist je dat hij vijftien jaar na de release van de film besloot om een scène aan te passen?

Hoewel Titanic gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, zitten er heel wat fouten in. Een daarvan is aangepast door Cameron, bij de release van de 3D-versie van de film.

Nieuwe sterrenhemel
In 2012, vijftien jaar na de release van Titanic in de bioscoop, paste Cameron een scène in de film aan. De regisseur paste voor die conversie de resolutie aan en maakte er een 4K-resolutie film van. Door de post-conversie naar een stereoscopisch 3D-format, kon het publiek ook meer zien boven en onderin het scherm.

In de film zie je tegen het einde hoe Rose en Jack in de oceaan liggen, wachtend om gered te worden. Rose ligt op een deur en het lichaam van Jack ligt half in het water waardoor hij uiteindelijk onderkoeld raakt en overlijdt. Tijdens die momenten zie je vanuit het perspectief van Rose de sterrenhemel.

Het is geen lang shot en ook niet al te belangrijk voor de kijker. Hoewel de kijker er niets slechts in zal zien, gold dat wel voor Neil deGrasse Tyson. De astrofysicus wees erop dat het sterrenpatroon dat je ziet niet klopt. Hij mailde Cameron daarover.

James Cameron schreef vervolgens dat, gezien zijn "reputatie als perfectionist", Tyson hem "de juiste sterren op dat moment" moest sturen. Hij zou ze dan in de film stoppen. Dat gebeurde dus!

NieuwsFilm

meest populair