Marvel Studios verloor kolossaal bedrag op 'Black Widow' door piraterij

Marvel Studios verloor kolossaal bedrag op 'Black Widow' door piraterij

600 miljoen dollar ging verloren...

Disney verloor naar verluidt 600 miljoen dollar op Black Widow als gevolg van piraterij. Het was de eerste film die onderdeel uitmaakte van de plannen van de filmstudio voor Phase 4.

Eigenlijk had 'ie al op 1 mei 2020 in de bioscoop moeten draaien, maar de release werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De film kwam uiteindelijk uit op 9 juli 2021 en beleefde het beste openingsweekend van de pandemie op dat moment, met 80 miljoen dollar in de Verenigde Staten en 60 miljoen dollar op Disney+. Maar de film stelde in de tweede week enorm teleur: toen daalde de box office met 68%. Bovendien was het na twee weken al de meest illegaal gedownloade film van de hele pandemie.

Enorm verlies
Deadline meldt dat Disney een hoge prijs betaalde voor de release op Disney+, omdat het zo gemakkelijk werd om Black Widow in meerdere talen online te smijten.

Bronnen rond Deadline vertellen dat Black Widow al meer dan 20 miljoen keer illegaal gedownload was in augustus 2021. Aangezien de film op Disney+ met VIP-toegang zo'n 21,99 euro kostte (of 30 dollar), is dat een geschatte 600 miljoen dollar die men verloren heeft door online piraterij.

De kans is groot dat dit vaker gaat gebeuren, nu filmproductiebedrijven ervoor kiezen films al na 45 dagen in de bioscoop online uit te brengen.

NieuwsFilm

meest populair