Topactrice keert slagveld van Ridley Scott de rug toe

De nieuwe film van Ridley Scott ziet Jodie Comer vertrekken.

Bram de Groot 5 januari 2022 15:06 in Algemeen
Regisseur Ridley Scott leverde verleden jaar twee prima ontvangen films op met The Last Duel en House of Gucci. Dit jaar gaat hij aan de slag met een film die vol zou zitten met slagvelden en uiteraard ook weer grote namen uit Hollywood.

Kitbag gaat over Napoleon Bonaparte, de historische landveroveraar die gespeeld gaat worden door Joker en Gladiator-acteur Joaquin Phoenix. Nu wordt bekend via The Hollywood Reporter dat Jodie Comer moet vertrekken bij de film die de titel Kitbag draagt.

De actrice uit onder meer Killing Eve, Free Guy en The Last Duel heeft simpelweg geen tijd voor Scotts ambitieuze project. Comer vertelde aan THR dat haar vertrek te wijten is aan een planningsconflict dat is ontstaan ​​door enkele recente schemawijzigingen voor de productie. Ze is naar verluidt niet blij dat ze de film moest verlaten.

Een vervanger is er al: Vanessa Kirby, onder meer bekend uit Mission: Impossible - Fallout en Hobbs and Shaw.

Kitbag over Napoleon Bonaparte
Kitbag in een verhaal dat niet alleen de opkomst van Napoleon Bonaparte op het slagveld volgt, maar ook zijn politieke kant onderzoekt. Voor het liefdesverhaal van Napoleon en zijn Josephine moet eveneens ruimte zijn.

Met een script van David Scarpa (All the Money in the World) moeten de opnames aankomend voorjaar in Europa gaan aanvangen.

NieuwsFilm