Een van de grootste filmflops wordt goed bekeken op Netflix

Een van de grootste filmflops wordt goed bekeken op Netflix

47 Ronin doet het goed!

Sommige films scoren enorm aan de box office, anderen floppen enorm. Van sommige flops weet je vooraf zo'n beetje dat ze geen succes zullen worden.

Een daarvan is 47 Ronin, dat een reputatie had als film die zo'n beetje gedoemd was te mislukken. De film werd geregisseerd door debutant Carl Rinsch en had een uitzonderlijk hoog budget van 175 miljoen dollar. De mix van Lord of the Rings en Gladiator, zoals de filmstudio het noemde, genereerde al snel heel wat scepticisme, zelfs al had Keanu Reeves de hoofdrol.

Enorme flop, maar nieuw succes
De film 47 Ronin werd in maart 2011 opgenomen. De heropnames leidden tot flinke vertraging en duurden tot augustus 2021.

Tijdens de tussenliggende periode werd de regisseur van de productie gegooid en zocht de studio manieren om er alsnog een succes van te maken. Het budget werd daardoor uiteindelijk 225 miljoen dollar, waarna de film 47 Ronin slechts 150 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office.

Een enorme en behoorlijk pijnlijke flop dus. Voor Universal Pictures was 47 Ronin zo'n grote flop dat deze uiteindelijk het boekjaar zelfs in het rood liet eindigen.

Maar op Netflix vindt 47 Ronin/i] nieuw succes. Op de lijst met meest bekeken films sprong [i]47 Ronin volgens FlixPatrol een kleine 30 plekken omhoog. Daarmee lijkt 47 Ronin het behoorlijk prima te doen daar.

47 Ronin krijgt overigens ook een spin-off op Netflix, want er moet een nieuw deel gemaakt worden dat zich in de toekomst afspeelt.

NieuwsFilm

meest populair