Willem Dafoe stelde duidelijk eisen aan terugkeer als Green Goblin: "Wilde geen cameo"

Willem Dafoe stelde duidelijk eisen aan terugkeer als Green Goblin: "Wilde geen cameo"

Ook vertelt de acteur meer over de update van zijn pak.

Willem Dafoe kreeg met Spider-Man: No Way Home de kans om opnieuw in de huid te kruipen van de Green Goblin, zijn angstaanjagende schurk uit de eerdere filmreeks met Tobey Maguire. In een interview met The New York Times vertelt de acteur meer over zijn terugkeer.

Bekijk de afbeelding
Allereerst gaat hij in op zijn pak. Wie No Way Home al heeft gezien (of de trailers heeft bekeken), weet dat de Green Goblin zijn helm al snel na zijn introductie achterlaat in een steeg. Dit was een bewuste keuze van de makers.

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik ervan op de hoogte ben dat het masker van de Green Goblin uit de oorspronkelijke film niet bepaald bij iedereen in de smaak viel", vertelt Dafoe.

"Dat hebben we zo vaak gehoord dat de makers het vast hebben meegewogen in hun plannen om zijn uiterlijk iets aan te passen".

Hierdoor was het gezicht van Dafoe veel vaker in beeld. En dat heeft ongetwijfeld geholpen om zijn personage overtuigend eng neer te zetten, zo vinden veel Marvel-fans althans. Hoe kijkt de acteur daar zelf naar?

"Ik denk daar zelf niet over na. Mijn gezicht volgt mijn hart. Het is slechts een expressie is van wat je voelt".

Ook gaat de filmster nog even in op de voorwaarden die hij aan Sony en Marvel stelde om terug te keren. "Ik had niet zoveel trek in slechts een cameo en wilde dus een serieuze rol hebben", vertelt hij.

"Een andere voorwaarde die ik stelde was dat ik meerdere actiescènes wilde hebben, omdat ik die gewoon leuk vind om te doen en die ook gewoon nodig zijn voor zo'n personage. Anders zou hij niets meer dan een reeks memes zijn".

NieuwsFilm

meest populair