Megagroot 'Battlestar Galactica Universe' in de maak met films en series

Megagroot 'Battlestar Galactica Universe' in de maak met films en series

Battlestar Galactica wordt een Shared Universe.

Sinds de online-serie Blood & Chrome uit 2012 is het erg stil rond de geliefde Battlestar Galactica-franchise. De afgelopen periode verschenen er berichten over een film en een serie en nu heeft de producent meer details vrijgegeven.

De serie is al eventjes in ontwikkeling voor de streamingdienst Peacock. Een script voor een nieuwe film wordt op dit moment geschreven door Dark Phoenix-regisseur Simon Kinberg. Eveneens producent Kinberg komt nu met goed nieuws voor de fans.

Battlestar Galactica Universe
Ook de Battlestar Galactica-franchise moet nu uitmonden in een groot 'shared universe'. De film en serie gaan zich namelijk in dezelfde wereld afspelen. "We zijn nu op zoek naar een regisseur en we hopen dit jaar een regisseur aan te trekken en de film voor te bereiden," aldus Kinberg tegenover Collider.

"Het is een megagrote film en er zal een zeer lange voorbereidingsperiode zijn," voegde hij toe. "Ik kan me voorstellen dat zelfs als we vandaag een regisseur zouden aanstellen, het zes, negen maanden zou duren om deze film goed voor te bereiden."

"Dus op zijn vroegst zouden we eind dit jaar van start kun gaan met de opnames. We gaan waarschijnlijk begin volgend jaar starten. De tijd zal leren wie de regisseur is," sloot Kinberg af.

NieuwsFilm

meest populair