Nieuwe horrorslasher belooft groot succes te worden

Nieuwe horrorslasher belooft groot succes te worden

Scream maakt waarschijnlijk indrukwekkende start in de States.

Volgende week gaat in de States de vijfde Scream-film in première en de financiële aftrap lijkt sterk te worden. Er worden namelijk enkele tientallen miljoenen omzet verwacht aan alleen al de Amerikaanse bioscoopkassa's.

Tijdens het vierdaagse weekend, in verband met de feestdag Martin Luther King jr. Day, wordt er een start verwacht van zo'n 35 tot 40 miljoen dollar. En dat is niet raar aangezien Scream de grootste horrorfilm is sinds Halloween Kills uit oktober verleden jaar.

Scream is een succesvolle franchise
De eerste film Scream uit 1996 van Wes Craven is nog altijd de financieel succesvolste film met $173,0 miljoen wereldwijd. Deel twee en drie eindigden wat betreft omzet vergelijkbaar, al waren die films wel prijzigere producties. Het latere deel vier uit 2011 kwam niet verder dan een kleine $100 miljoen wereldwijd.

In de film van Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett keren Sidney Prescott (Neve Campbell), Dewey Riley (David Arquette), and Gale Weathers (Courteney Cox) weer terug en in Nederland staat Scream gepland voor hetzelfde weekend. Hopelijk zijn de zalen dan weer open.



NieuwsFilm

meest populair