Sandra Bullock over het belang van Netflix in de filmindustrie

Sandra Bullock over het belang van Netflix in de filmindustrie

Volgens de actrice zorgt Netflix ervoor dat veel mensen nog in de filmindustrie kunnen werken.

Actrice Sandra Bullock eindige 2021 met de nieuwe Netflix film The Unforgivable. Eerder werkte ze samen aan de goed bekeken apocalyptische thriller Bird Box.

De film kwam uit in 2018, en hield voor een lange tijd de nummer 1 plaats van meest bekeken Netflix Original Film. Deze plaats werd echter overgenomen door de nieuwe actiekomedie Netflix Original film Red Notice.

Sandra Bullock
Echter heeft Netflix ook bevestigd dat hun publiek The Unforgivable genoeg heeft gekeken, om de film in de top 10 van meest bekeken Netflix filmtitels te krijgen. In een interview met The Hollywood Reporter legde de actrice niet de focus op bereik en cijfers, maar op hoe Netflix nodig is in de moderne filmindustrie.

Bullock had het volgende te zeggen over Netflix: "Ze zijn goed voor artiesten, en voor filmmakers. Als het niet voor Netflix was, zouden een heleboel mensen niet werken."

Netflix hits
Volgens de actrice geeft Netflix verschillende filmmakers en verhalenvertellers een kans om van hun projecten een film of serie te maken. Bullock benoemde onder andere Squid Game als een voorbeeld dat nooit zou zijn uitgekomen zonder Netflix.

Volgens haar brengt Netflix, mensen en nationaliteiten samen, in een tijd waar we meer verdeeld lijken te raken. Bullock zegt dat een streamingdienst als Netflix verhalen kan mixen om een veelvoorkomend verhaal uniek en anders neer te zetten.

NieuwsFilm

meest populair