'Evil Dead Rise'-regisseur geeft update over de horror-sequel

'Evil Dead Rise'-regisseur geeft update over de horror-sequel

De semi-reboot van de franchise zal later dit jaar verschijnen op HBO Max.

In november 2021 bevestigde uitvoerend producent Bruce Campbell nog dat hij en zijn Evil Dead-maten Sam Raimi en Robert Tapert een 'ruwe versie' hebben gezien van scenarist/regisseur Lee Cronins nieuwste deel in de franchise, Evil Dead Rise. Hij beschreef de film toen als 'duister, serieus en pijnlijk'.

Een 'ruwe versie' houdt natuurlijk in dat er nog flink wat werk aan de winkel was qua montage en het toevoegen van visuele effecten en dergelijke. Cronin heeft nu via Twitter laten weten dat hij gevorderd is, maar dat er nog steeds dikke punten op de 'i' moeten worden gezet. Check hieronder zijn tweet:



Het jaar van de Deadites
Cronin maakte zijn regiedebuut met horrorfilm The Hole in the Ground uit 2019. Raimi koos hem persoonlijk uit voor het scenario en de regie van Evil Dead Rise. En hoewel de opnames plaatsvonden in Nieuw-Zeeland, speelt het verhaal zich af in Los Angeles.

Campbell zei eerder het volgende over de plot van de film:

"Dit is een geheel nieuw Evil Dead-verhaal, waarin de Necronomicon terecht komt bij nieuwe personages. Het element dat Evil Dead zo vermakelijk maakt is dat het gaat over doorsnee mensen die het moeten opnemen tegen een kwaad dat niet te stoppen lijkt. Dat is de horror in deze films. Het hoofdpersonage is niet iemand die vaardigheden heeft. Ditmaal hebben we als hoofdpersonage een vrouw die haar gezin moet zien te redden."

Evil Dead Rise moet later dit jaar verschijnen via streamingdienst HBO Max. Er is echter nog geen releasedatum aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair