Spider-Man-schrijvers over het complete verhaal van Peter Parker in het MCU

Spider-Man-schrijvers over het complete verhaal van Peter Parker in het MCU

De trilogie rond Spider-Man is heel bewust opgebouwd.

Let op: dit artikel bevat milde spoilers!

Tom Holland heeft z'n derde solofilm als de Spider-Man van het Marvel Cinematic Universe erop zitten. Met hem kregen we een heel andere Spidey te zien dan eerder: eentje die al gebeten was door een radioactieve spin en Uncle Ben al had verloren voordat we hem ontmoetten.

We kregen dus ook geen oorsprongsverhaal meer voor Peter Parker en konden hem gedurende drie films zien groeien. In een interview met The Wrap vertellen schrijvers Chris McKenna en Erik Sommers hoe de films in essentie wel een uitgebreid oorsprongsverhaal waren.

"With great power..."
Volgens de twee schrijvers draaide het allemaal uiteindelijk om Peter Parker die moest leren dat met grote kracht, ook grote verantwoordelijkheid komt:

"Ik denk dat we altijd geprobeerd hebben een organisch verhaal over Tom Holland's Peter Parker te vertellen, wetende dat we nergens anders op konden vertrouwen, dan dat hij zijn eigen weg zou volgen. Wie weet waar het nu heen gaat. Ik vind het ongelofelijk; we zijn onderdeel van een samenwerking met Sony en Marvel Studios, en Amy [Pascal] en Kevin Feige]. Ik denk dat we altijd bewust waren dat het hubris zou zijn om te denken: 'We gaan nu stoppen met een grote cliffhanger die bepaalde dingen vereist waar we niet op kunnen vertrouwen'."

"Als het hier eindigt, dan is dat ook goed. Als je terug kijkt, realiseer je je dan dat dit een oorsprongsverhaal was waarbij Peter Parker uiteindelijk anoniem en zonder miljardair achter zich, zingen moest opofferen. Moest leren hoe het is om deze kracht en deze verantwoordelijkheid te hebben."

NieuwsFilm

meest populair