De nieuwe Pierce Brosnan-film is maar liefst 8 (!) jaar vertraagd

De nieuwe Pierce Brosnan-film is maar liefst 8 (!) jaar vertraagd

Eindelijk komt The King's Daughter er.

De afgelopen twee jaar zijn heel wat films uitgesteld door de coronacrisis. Maar als je dacht dat 2 jaar veel was, denk dan aan de nieuwe film van acteur Pierce Brosnan.

Brosnan speelt de rol van Koning Louis XIV in The King's Daughter, die in de Amerikaanse bioscopen vanaf 21 januari te zien moet zijn. De film rondde in 2014 (!) zijn opnames af en had dat jaar te zien moeten zijn.

Flink uitgesteld
Uiteindelijk werd besloten om The King's Daughter uit te stellen omdat de watereffecten niet voldeden. De verantwoordelijkheid voor de distributie werd vervolgens verkocht en kwam na meerdere deals uiteindelijk terecht bij Gravitas Ventures dat nu daadwerkelijk met de release komt.

The King's Daughter is gebaseerd op het boek The Moon and The Sun van Vonda N. McIntyre en laat zien hoe Louis XIV vertrekt op een avontuur voor onsterfelijkheid. Zijn queeste brengt hem naar een zeemeermin die hem de levenskracht kan bieden die hij zoekt. Maar zijn overtuigingen worden problematisch als zijn illegitime dochter Marie-Josèphe heel close wordt met het mythische wezen.

De verwachtingen van het project zijn hooggespannen. De productie kreeg zelfs toegang tot het paleis in Versailles voor de opnames. Bovendien kostte het project een kleine 40,5 miljoen dollar om te maken.

NieuwsFilm

meest populair