Daniel Craig vond James Bond heel, heel, heel eng

Daniel Craig vond James Bond heel, heel, heel eng

Vijf films later laat hij de rol achter zich.

Verleden jaar nam acteur Daniel Craig afscheid van zijn 007. Na vijf films kwam er in No Time to Die een einde aan zijn avontuur. Er was ook een moment in zijn leven dat de acteur koos om de rol te gaan spelen.

Hierover sprak Craig tijdens de podcast Awards Chatter van The Hollywood Reporter. Het blijkt dat hij er vooraf niet helemaal zeker over was of hij de rol moest accepteren.

Riskante, maar niet te weigeren rol
"Ik wist dat er veel zou veranderen en dat er geen weg terug zou zijn naar wie of wat ik was, persoonlijk en professioneel. En dat was heel, heel, heel eng. Het voelde alsof ik iets riskeerde - ik wist niet wat dat was, maar ik riskeerde iets," zei Craig.

"Maar ik wist dat als ik het niet zou doen, ik er spijt van zou krijgen. Ik had een grap met een vriend dat [als ik de rol niet accepteerde] ik over 20 of 30 jaar in een bar in een hoek zou zitten en zou zeggen: 'Ik had Bond kunnen zijn, weet je!' Dat is niet de persoon die ik wilde worden."

De acteur heeft nu inderdaad het label 'James Bond' en dat zal hij nooit kwijtraken. Maar zijn meeste voorgangers hebben na Bond een prima carrière kunnen opbouwen. Craig zien we komende jaren bijvoorbeeld in twee Knives Out-films.

NieuwsFilm

meest populair