Duistere theorie maakt van 'Beauty and the Beast' een gruwelijke Disney-horror

Duistere theorie maakt van 'Beauty and the Beast' een gruwelijke Disney-horror

Stel je eens voor, zeg...

Iedereen verveelt zich wel eens, maar sommige mensen vinden wel hele rare bezigheden om zichzelf mee te vermaken. Zo is er nu een theorie opgedoken die de geliefde animatieklassieker Beauty and the Beast (1991) verandert van sprookje naar regelrechte horror.

Natuurlijk wijzigde Walt Disney veel van het bronmateriaal om het verhaal luchtiger voor kinderen te maken, maar deze theorie impliceert dat de vloek van het Beest oorspronkelijk veel erger in elkaar steekt.

Het verhaal: We weten allemaal nog hoe een jonge prins door een tovenares werd vervloekt vanwege zijn vreselijk arrogante gedrag. Hij hoort dat hij tot zijn 21e jaar de tijd heeft om de betovering te verbreken. Dit kan alleen als hij leert lief te hebben en iemand van hem houdt.

De theorie: De tovenares bedoelde echter dat hij 21 hele jaren de tijd zou hebben om haar spreuk te repareren, niet voordat hijzelf 21 jaar werd.

Als dat het geval is, zou het Beest dus in werkelijkheid veel ouder zijn dan Belle en zou hij veel tijd hebben gehad. Reacties zijn het erover eens dat dit logisch klinkt op basis van zijn afstandelijke gedrag tegen haar.

Het Beest lijkt een kamer te hebben ingericht voor de komst van een vrouw, wat kan betekenen dat hij al verschillende keren heeft geprobeerd iemand te vinden die van hem hield en jarenlang faalde, wat zijn schok over de uiteindelijke acceptatie van Belle begrijpelijker maakt.

Helemaal gek is dit niet, want er staat een complete (pratende) kledingkast met jurken op Belle te wachten. Er vliegen zelfs motten uit, dus ze zijn een tijdje geleden gekocht en duidelijk lang niet meer gebruikt.

Verder merkt de theorie op dat de bedienden zo ongelukkig zijn omdat ze de afgelopen 10 jaar niemand meer hebben gediend nadat het Beest stopte met proberen om vrouwen terug naar zijn kasteel te lokken.

Nu komt het meest lugubere
Wat gebeurde er met de vorige vrouwen die het Beest trachtte te versieren? Hij gooit Belle eerst in een ijskoude kerker als ze hem niet gehoorzaamt en schreeuwt dat ze maar moet verhongeren als ze niet met hem wil dineren. Wellicht is dit in het verleden vaak gebeurd.

Iedere keer als een vrouw niet aan zijn verwachtingen voldeed, liet het Beest haar verhongeren. Wie goed kijkt, slaagt er zelfs in om een zelfmoord te ontdekken, waarschijnlijk van zijn laatste slachtoffer, waardoor het Beest definitief stopte met het vangen van vrouwen.

Naar verluidt was het oorspronkelijke verhaal bedoeld om jonge vrouwen aan te moedigen hun angsten over het trouwen met een oudere man weg te nemen. Het is mogelijk dat dit sentiment onbedoeld in de tekenfilm is beland, maar het concept van verliefd worden op een seriemoordenaar hoorde daar zeker niet bij. Wat vinden jullie? Vergezocht of scherp?

NB Speciaal voor Orko: De theorie is afkomstig van gebruiker cheemsgyaru en kan je in zijn geheel hier lezen op het bekende REDDIT-forum.

NieuwsFilm

meest populair