De Oscars gaan (na teleurstellende cijfers) toch weer voor een prestator

Hoogstwaarschijnlijk hopen ze op betere cijfers.

Wouter Drummen 12 januari 2022 15:08 in Algemeen
De Oscars hebben het de laatste jaren zonder presentator gedaan, maar daar komt nu weer verandering in. ABC, de Amerikaanse tv-zender waarop de Oscars jaarlijks te zien zijn, laat namelijk weten wederom te gaan voor een presentator.

Wie het wordt, wil ABC nog niet verklappen. Zo zegt de ABC-baas, Craig Erwich: "Misschien ben ik het wel! Maar nee, even serieus, ik heb het volste vertrouwen in onze executive producer Will Packer. Hij volgt popcultuur en entertainment op de voet en ik weet dat hij mooie plannen heeft. We zullen binnenkort meer details met jullie delen!".

Verandering
De laatste keer dat de Oscars een presentator had was in 2017, toen Jimmy Kimmel dit mocht doen. Normaal gesproken zou acteur Kevin Hart het stokje van hem overnemen voor de 2018-editie, maar dit ging uiteindelijk toch niet door.

Hart stapte namelijk op nadat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences hem vroeg om zich te verontschuldigden voor een aantal homofobe tweets. Vanaf 2018 hebben ze het dus zonder presentator gedaan.

Cijfers
Dit pakte in het begin eigenlijk bijzonder goed uit. De 2019 editie, dus ook zonder vaste presentator, haalde zelfs meer kijkcijfers dan die van 2018, waardoor dezelfde formule werd aangehouden voor 2020 en 2021.

De 2021 kijkcijfers waren echter weer behoorlijk laag. Zo moest de ceremonie van vorig jaar het maar liefst doen met 50% minder van de kijkcijfers van het jaar daarvoor. Mogelijk dat ze nu dus toch opnieuw voor een presentator gaan, in de hoop dit weer op te krikken.

NieuwsFilm