Deze acteur mag je bedanken dat Ben Affleck stopte als Batman

Deze acteur mag je bedanken dat Ben Affleck stopte als Batman

Zijn goede vriend gaf hem een advies.

Ondanks dat we Ben Affleck later dit jaar nog een keer terug zien als Bruce Wayne alias Batman, is hij eigenlijk gestopt met de rol. In The Flash zal hij via het multiversum uit het huidige DC Extended Universe verdwijnen. Zover lijkt wel duidelijk.

Maar alweer een aantal jaar geleden stond hij nog te trappelen om de rol te mogen spelen, enkele jaren na de afronding van de bekende Dark Knight-trilogie. Het sprookje werd vooral beëindigd door de dramatische situatie rond Justice League.

Grote invloed Matt Damon
Maar Affleck maakte de keuze om te stoppen niet zelfstandig. Hij sprak er namelijk over met onder meer Matt Damon (Le Mans '66), zijn maatje.

"Ik heb er zelfs met jou over gesproken en je had een belangrijke invloed op mijn beslissing," zei Affleck in een duo-interview met Damon en hem. "Ik wil dingen doen die me plezier brengen. Toen deden we The Last Duel en ik had elke dag plezier tijdens deze film."

Affleck en Damon kennen elkaar van vele gezamenlijke avonturen in Hollywood, die vooral startten met het drama Good Will Hunting waarvoor het duo de Oscar voor beste script won.

NieuwsFilm

meest populair