Beste film ooit 'The Godfather' is ouder dan je denkt!

De misdaadklassieker wordt dit jaar 50!!

Bram de Groot 14 January 2022 08:32 in Algemeen
Velen zullen het met elkaar eens zijn dat The Godfather (samen met het tweede deel) behoort tot de beste films ooit gemaakt. En misschien is het wel de beste film die er is opgeleverd. Smaken verschillen uiteraard. Dit jaar wordt de misdaadklassieker alweer vijftig jaar oud.

Ja, vijftig jaar oud! En dat klinkt echt al heel oud. De verfilming van het gelijknamige boek van Mario Puzo verscheen op 15 maart 1972 in de Amerikaanse bioscopen. De regie lag in handen van regisseur Francis Ford Coppola, die ook Part II in 1974 en Part III in 1990 opleverde.

Dit jaar wordt de klassieker 50 jaar!
De film met grote namen als Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, en Diane Keaton was een doorslaand succes, zowel in de bioscoop als tijdens het prijzenseizoen.

De Oscar voor Beste film, beste acteur (Brando, die de prijs weigerde) en beste script werden binnengesleept.

Nu zie je hieronder de 50th Anniversary Trailer voor de rerelease in de Amerikaanse bioscopen en de 4K Ultra HD-uitgave in maart. Zou jij deze nog eens op het witte doek willen zien?11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Allaround movielover

Avatar

Is ouder dan je denkt dus ik dacht niet dat die 50 jaar oud is

Ik hoop dat die weer terug in de bios komt net zo als in Amerika

chefry1983

Avatar

I'll make you an offer you cant refuse. Geweldig!! Prachtige films

RelentLess

Avatar

Weer zo'n achterlijke clickbait titel...

Anyway, ik vond de godfather films traag, geen fuck aan en gewoonweg straight to DVD kwaliteit.

Overlord

Avatar

Prachtige film, maar de tijden zijn veranderd. Als je hem destijds hebt gezien vind je hem waarschijnlijk erg goed, als je hem nu voor het eerst kijkt zijn ze veel te traag. Daarom worden er helaas ook tegenwoordig zo weinig echt goede films gemaakt.
De tijd nemen om een verhaal goed te vertellen is er niet meer bij, liever veel explosies en achtervolgingen in de eerste 10 minuten.

BilboBalings

Avatar

Eens, behoren tot de beste films aller tijden.

Jaws

Avatar

geweldige film met een uitstekende Brando en een jonge Al Pacino. maar ook Robert Duvall speelt geweldig. ga hem zeker nog een keer in de bios kijken. En anders komt de 4k versie in mijn kast.

Juvefan

Avatar

FT het is niet aan jullie om te claimen dat dit de beste film ooit is of dat hij ouder is dan ik dacht. Velen weten dat de film uit 1972 komt en dus dit jaar 50 jaar oud is. De kritiek uit steeds meer hoeken op jullie constante stroom aan onzin blijft maar groeien. Waarom doen jullie daar niets mee? Kunnen jullie alleen maar korte termijn denken en zijn jullie helemaal in de ban van het geld? Houdt niemand bij jullie meer echt van film of überhaupt journalistiek?

Blockbuster

Avatar

Komt door alle re-releases dat je het soms niet meer weet. In 1978 draaide ie opnieuw; in 1990 weer als opwarmertje voor deel 3 (zo'n trucje paste Paramount o.a. ook toe ten tijde van Indiana Jones 4), in 1998 draaide ie weer, net als in 2001 en 2004, 2009, 2012, 2018 en dan tel ik alle dvd/blue-ray releases/re-releases nog niet eens mee.

Van deel 3 kwam eind 2021 nog de director's cut The Godfather Coda) uit, die overigens na een maand al de tv-première beleefde op Spike.

Moviefreak63

Avatar

Eigenlijk is de film uit 71 want toen waren de opnames al afgerond.
Hij is in 72 in de bios verschenen.

Bigds9fan

Avatar

Heb de film een tijd geleden gezien en ik moet zeggen dat hoewel goed gemaakt en dat alles hij gewoon traag is.

En het is echt niet dat ik alleen maar knal knal wil zien want The Shawshank Redemption en The Green Mile staan bij mij op 1 en 2 en die zijn ook lang.

NieuwsFilm

meest populair