Iconisch 'Star Wars'-schip definitief van naam veranderd

Slave 1 is niet meer. Welkom gunship!

Bram de Groot 14 January 2022 21:30 in Algemeen
Als er een franchise is die al vele iconische ruimteschepen heeft opgeleverd dan is het wel Star Wars. Denk maar aan de Millennium Falcon, de TIE Fighter, de X-Wing en de Star Destroyer. Maar is er ook de Slave 1.

Althans, er was een Slave 1. Verleden jaar werd al duidelijk dat het schip een andere naam zou krijgen vanwege de associatie met het woord 'slaaf'. Die naam wil Disney niet meer gebruik.

De Slave 1 heet tegenwoordig anders
In de recente serie The Book of Boba Fett is het iconische schip van het Star Wars-personage uiteraard weer te zien. Acteur Temuera Morrison bevestigde de naamswijziging.

"We noemen hem Firespray en volgens mij heb ik hem ook zo in een aantal afleveringen genoemd... We noemen het nu de Gunship, zo noemen we het, Gunship," aldus de acteur.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Woke woke woke wereld maakt alles kapot.
Maar ach ja, zo is de wereld nu eenmaal

Draven

Avatar

Ik vind het juist goed dat het Slavische volk niet meer hieraan herinnert worden. Al die blanke mensen die toen verhandeld werden. Het is toch niet meer van deze tijd.

And...Action

Avatar

Helaas is nog steeds van deze tijd. Er is nog steeds slavernij en nog steeds kinderarbeid. Maar de film is niet echt en speelt zich zogenaamd af in een sterrenstelsel hier ver vandaan. Daar speelt het ook nog steeds af. Als Boba Fett zijn schip Slave I wil noemen, dan mag hij dat. Hij is een Premiejager. Die maakt het niet uit of iemand schuldig is of niet. Hij wil geld voor het vinden en terugbrengen van personen. Wat met hun gebeurd scheelt een premiejager niets. Waarom hij het schip zo noemt is giswerk. Misschien omdat het schip moet doen wat hij wil. Misschien omdat hij veel gevluchte slaven moest vinden en terug brengen tegen betaling. Denk maar niet dat ze de naam hebben veranderd vanwege dat slavernij zo slecht is. Dat hebben ze gedaan voor hun merk. Hij is een wrede premiejager. Firespray vindt ik niks. Dan gaat het meer over een aanvalsschip dan waar Boba het in mijn ogen voor gebruikt. Er zijn ook personen in dat universum die tegen slavernij zijn en ze proberen te bevrijden. In Moby Dick worden walvissen vermoord. Gaan ze dat ook veranderen? Vast niet, omdat het boek gaat over dat tijdvak waarin dat gebeurde. Zo ook met Boba Fett. Je hebt daar personen dat sterrenstelsel die slaven hebben en elkaar zonder geldige reden afmaken en corruptie en onrecht en etc. etc. Ben je walvissen liefhebber, dan lees je geen Moby Dick. Houdt je niet van Star Wars, dan kijk je geen Star Wars.

Juice

Avatar

Belachelijke zet. Vooral als je in overweging neemt dat de vader van Boba Fett, Jango Fett, het schip zo heeft genoemt om zichzelf te herinneren aan zijn eigen verleden als slaaf. Maar dat wordt te ingewikkeld voor Disney.

Gigan72

Avatar

Fuck Disney ....het is en blijft gewoon SLAVE-1

GreenHornet

Avatar

Het blijkt dat alle stormtroopers uit Wakanda komen.

GreenHornet

Avatar

Er groeien kinderen op met een alternatieve kijk op het verleden.

Hiss

Avatar

The Death Star klinkt ook niet echt gezellig. Moeten ze ook eens een andere naam voor verzinnen.

Gigan72

Avatar

@hiss
Ik stel voor The Happy Star als nieuwe naam

Chris23

Avatar

Helaas eens met veel posts die in deze video aangehaald worden

Chris23

Avatar

@gigan Smiley face


Kzou trouwens best wel een Kyle Katarn serie willen zien. (maar dat zou ook weer gedisneyfiseerd worden waarschijnlijk)

NieuwsFilm

meest populair