'No Time to Die'-regisseur: "Ik hoop dat toekomstige Bond-films minder CGI gebruiken"

Cary Fukunaga vindt het veel mooier uitzien wanneer het 'echt' is.

Wouter Drummen 14 January 2022 12:26 in Algemeen
Regisseur Cary Fukunaga wist hoge ogen te gooien met de laatste Bond-film, No Time to Die, tevens Daniel Craig's laatste keer als 007. In een recent interview liet de filmmaker zich uit over de toekomst van de wereldberoemde geheim-agent en wat hij hoopt, of beter gezegd, niet hoopt te zien.

Fukunaga, eveneens bekend van de HBO-hit True Detective en de sterk onthaalde Netflix-film Beasts of No Nation, wil namelijk minder CGI in blockbusters zien. De regisseur hoopt dan ook dat in de toekomst echte stunts voorrang krijgen over alle CGI.

Reactie
Zo zegt Fukunaga: "Ik maak nu al een tijdje films en ik weet nu hoe het beste visuele effecten neer te zetten en te verwerken. Het ergste wat kan gebeuren is dat een bepaalde scene niet natuurlijk overkomt en aanvoelt alsof het ergens anders vandaan komt".

"In een Bond-film, waarin elke keer weer zoveel stunts worden uitgevoerd, is het dan ook belangrijk om dit zo goed mogelijk neer te zetten. Je wil dan al snel terugvallen op visuele effecten, maar dit ondermijnt juist het feit dat je de film zo realistisch mogelijk wil maken. Je moet er dan ook verstandig mee omgaan".

Vandaag de dag
Het komt meer en meer voor dat blockbusters CGI gebruiken, aangezien dit vaak goedkoper is en er minder tijd in gaat zitten dan stunts echt door experts uit te laten voeren. Fukunaga is echter van mening dan een geliefde franchise als James Bond er beter aan doet om authentiek over te komen en gewoon gefilmd moeten worden, niet artificieel gemaakt. Zijn jullie het met hem eens?

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieWanker

Avatar

^Robbiepost: klopt. De cgi en sfx uit de LOTR trilogie waaren destijds ook adembenemend. De sfx uit de Star Wars prequels die in dezelfde tijd uit kwamen verbleekten hier gewoon bij. Terwijl voorheen Star Wars juist altijd bekend stond vanwege z'n baanbrekende sfx.

Robbepost

Avatar

Uiteraard is het best om zo min mogelijk CGI te gebruiken. Alleen voor sommige films is dat niet mogelijk.

En dan heb je nog een groot verschil in CGI. Ik ga het toch weer aanhalen:

De CGI is bv Dune is geniaal. Ik heb daar nergens het idee dat ik naar iets neps zit te kijken. Arrakeen en de wormen zijn gewoon erg realistisch.
De CGI in Black Panther is om te janken. Vooral de neushoorns en het eindgevecht, maar zoals bij veel films ook een shot van een stad (in dit geval Wakanda) waarop je gewoon ziet en voelt dat het computer gegenereerd is.

Zegt hij met een ietwat gekleurde bril Smiley face

Bigds9fan

Avatar

Klopt wel. In Terminator 2 zit weinig CGI maar wat ze gebruiken ziet er goed uit en is tijdloos.

Terwijl Avatar toen al nep aanvoelde en omdat de film daarom draait werkt het ook niet.

NieuwsFilm

meest populair