Gary Oldman is in gesprek om zijn rol uit 'Tinker Tailor Soldier Spy' opnieuw te spelen

Gary Oldman kan zijn rol van George Smiley uit de film Tinker Tailor Soldier Spy wellicht opnieuw gaan spelen.

Sebastiaan Khouw 14 January 2022 14:03 in Algemeen
De welbekende acteur Gary Oldman gaat wellicht de rol van spion George Smiley opnieuw spelen voor een opkomende televisie project. De acteur speelde dit personage voor het eerst in de film Tinker Tailor Soldier Spy uit 2011.

Momenteel lijkt Oldman ook de eerste keuze te zijn voor de rol van George Smiley in de opkomende televisie adaptatie van 'Smiley's People'. Het verhaal zal gebaseerd zijn op het gelijknamige roman van auteur John le Carre.

Gary Oldman
De acteurs vriend Douglas Urbanski vertelde aan een nieuwskrant dat "Gary heel graag weer George Smiley zou spelen." Oldman kwam al eerder in discussies voor om de rol te vertolken in een film adaptatie van 'Smiley's People', maar deze vertolking werd nooit uitgevoerd vanwege onopgeloste rechten kwesties.

Oldman zelf sprak zich laatst nog uit over hoe streaming diensten de filmwereld aan het veranderen zijn. Zo sprak hij over de verandering in hoe films uitgebracht worden, en hoe winst berekend wordt.

Smiley's People
De nieuwe adaptatie van 'Smiley's People' zal deelnemen aan een epische serie om de romans van le Carre te eren. Dit eerbetoon zal starten met zijn eerste baanbrekende boek uit 1963 genaamd 'The Spy Who Came In From The Cold'.

Het werk aan dit project is al enkele jaren bezig, maar het lijkt er echter op dat het filmen later dit jaar, of begin 2023, kan beginnen. Een bron die dicht bij le Carre's rechten staat heeft dit gemeld.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Geweldige acteur en een geweldige film!

Rutherford

Avatar

Wauw. Fantastisch nieuws. Tinker Tailor is een pareltje.

NieuwsFilm

meest populair