Nederlandse acteurs en filmmakers boos om dichte bioscopen: is dit nog terecht?

Nederlandse acteurs en filmmakers boos om dichte bioscopen: is dit nog terecht?

De bioscopen blijven dicht, terwijl je wel bij de kapper kan zitten.

Op het moment dat de ziekenhuizen steeds verder leegstromen en de besmettingen weinig impact lijken te hebben op die ziekenhuizen, houdt het kabinet Nederland grotendeels in lockdown. Waar winkels en contactberoepen beperkt opengaan, blijft horeca en cultuur op slot. Is dat terecht?

Uiteraard is dat geen vraag die wij kunnen beantwoorden, maar duidelijk is wel dat de onvrede groeit en de logica steeds verder te zoeken is. En dit heeft vooral te maken met hoe de wereld verdergaat in andere landen.

Hoelang houden bioscopen het nog vol
Bij vele horeca eigenaren is het al 'genoeg' en lokaal gaan er al restaurants open. Mogelijk uit politieke overwegingen - de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan - lijken de nodige burgemeesters het overheidsbeleid beperkt te steunen.

Ook de bioscopen zijn niet blij, maar van een echt protest zoals in de horeca komt het vooralsnog niet. Het blijft bij boze brieven en woorden. "We staan met de rug tegen de muur," zegt NVBF-directeur Gulian Nolthenius tegen BN de Stem. "Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven."

En waar de kritiek ondertussen ook in het dagelijks leven niet meer weg te denken is, beginnen ook Nederlandse acteurs zich verontwaardigd uit te laten, zoals regisseur Martin Koolhoven en Georgina Verbaan. En zo zijn er meer.






Oud-coronaminister en huidig Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening lijkt er de humor wel van in te zien... Hij zit met een bak popcorn en een biertje de persconferentie te kijken. Eens kijken hoe goed dit wordt ontvangen door de NVBF.

Wat zeg jij? Kun jij je vinden in het huidige beleid, of denk jij net als bovenstaande BNers ook het zijne over de beperkte versoepelingen?



NieuwsFilm

meest populair