Nederlandse acteurs en filmmakers boos om dichte bioscopen: is dit nog terecht?

De bioscopen blijven dicht, terwijl je wel bij de kapper kan zitten.

Bram de Groot 14 januari 2022 21:04 in Algemeen
Op het moment dat de ziekenhuizen steeds verder leegstromen en de besmettingen weinig impact lijken te hebben op die ziekenhuizen, houdt het kabinet Nederland grotendeels in lockdown. Waar winkels en contactberoepen beperkt opengaan, blijft horeca en cultuur op slot. Is dat terecht?

Uiteraard is dat geen vraag die wij kunnen beantwoorden, maar duidelijk is wel dat de onvrede groeit en de logica steeds verder te zoeken is. En dit heeft vooral te maken met hoe de wereld verdergaat in andere landen.

Hoelang houden bioscopen het nog vol
Bij vele horeca eigenaren is het al 'genoeg' en lokaal gaan er al restaurants open. Mogelijk uit politieke overwegingen - de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan - lijken de nodige burgemeesters het overheidsbeleid beperkt te steunen.

Ook de bioscopen zijn niet blij, maar van een echt protest zoals in de horeca komt het vooralsnog niet. Het blijft bij boze brieven en woorden. "We staan met de rug tegen de muur," zegt NVBF-directeur Gulian Nolthenius tegen BN de Stem. "Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven."

En waar de kritiek ondertussen ook in het dagelijks leven niet meer weg te denken is, beginnen ook Nederlandse acteurs zich verontwaardigd uit te laten, zoals regisseur Martin Koolhoven en Georgina Verbaan. En zo zijn er meer.


Oud-coronaminister en huidig Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening lijkt er de humor wel van in te zien... Hij zit met een bak popcorn en een biertje de persconferentie te kijken. Eens kijken hoe goed dit wordt ontvangen door de NVBF.

Wat zeg jij? Kun jij je vinden in het huidige beleid, of denk jij net als bovenstaande BNers ook het zijne over de beperkte versoepelingen?8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BilboBalings

Avatar

Inderdaad niet te begrijpen. Ik kan het wel uitleggen, maar bovenstaande reacties op Twitter leggen de situatie prima uit.

Danos1

Avatar

Alles in 1 keer open was ook niet te verwachten en opzich gefaseerd open gaan is niet gek. Het is in het verleden toch al een paar keer gebleken teveel en te snel.
De keuze voor school, sport is denk voor de meeste mensen wel te begrijpen namelijk voor ontwikkeling en gezondheid.

Over de andere sectoren kan je voor alles wel voors en tegens bedenken. Grote van de branche, handhaving, placeren etc etc.

Denk dat het nu belangrijk is voor de cultuur sector en horeca dat ze duidelijk moeten horen “ zijn de cijfers dit dan mag je dat, zijn de cijfers zus dan mag je zo” en je hier als overheid ook aanhouden.

Dutch Movie Chef

Avatar

Dit is niet te begrijpen nee, bioscopen kunnen prima open vind ik. Zeker als je kijkt hoe ze het aanpakte toen de bioscopen open waren.

Artificialis

Avatar

Het land wordt opengegooid door onrust en verzet. De maatregelen zijn nooit afgestemd geweest op de besmettelijkheid van de desbetreffende sector. Dan zouden bioscopen immers als laatste worden gesloten en als eerste weer opengaan. Noem een sector waar de besmettelijkheid nog lager ligt dan de bios? De musea, dierentuinen en pretparken wellicht?

Ik heb er best begrip voor dat een overheid naar oplossingen probeert te zoeken om een pandemie aan te pakken waardoor ziekenhuizen overbezet raken en mensen komen te overlijden. Maar het platleggen van honderden sectoren, het buitensluiten van groepen en het veroorzaken van ernstige financiële en psychische schade had nooit toegestaan mogen worden.

Civilian Supreme

Avatar

Ik begrijp werkelijk niet waarom mensen nog in de praatjes van Rutte en co trappen.
Zelfs de leidingevende ic arts van het amc zegt dat er daar niks aan de hand is en dat we door moeten gaan met leven.

Deze variant is nog minder dan de griep, hoezo word niet alles per direct opgeheven?!
Ook gelijk die qr controle eruit donderen.

kokosnoot

Avatar

Denk over tien dagen dat de bioscopen alsnog open gaan. Tja tis een raar beleid. Economisch ook niet meer vol te houden (los van mentaal voor velen).

Hoop dat met een half jaar of na volgende winter want meestal loopt de overheid een vol jaar achter qua inzichten, ze ook stoppen met het hele qr gebeuren. Liefst nu al maar dat zie ik ze zeker niet snel doen.

kokosnoot

Avatar

Denk over tien dagen dat de bioscopen alsnog open gaan. Tja tis een raar beleid. Economisch ook niet meer vol te houden (los van mentaal voor velen).

Hoop dat met een half jaar of na volgende winter want meestal loopt de overheid een vol jaar achter qua inzichten, ze ook stoppen met het hele qr gebeuren. Liefst nu al maar dat zie ik ze zeker niet snel doen.

NieuwsFilm

meest populair