Daniel Craig vroeg Sam Mendes voor regie 'Skyfall' in stomdronken bui

Daniel Craig vroeg Sam Mendes voor regie 'Skyfall' in stomdronken bui

Drank creëert meer dan je lief is...

Hoewel ondergetekende het gevoel niet kent (want ik drink niet), is het voor de meeste mensen een bekend fenomeen; Als je teveel drank naar binnen krijgt, wil je je nog wel eens anders gaan gedragen of dingen doen en zeggen waar je later spijt van hebt.

Het aanbieden van een grote blockbuster aan een regisseur is dan ook niet iets wat je als acteur in een nuchtere opwelling doet, vooral niet als het gaat om een franchise zo groot als die van James Bond.

Toch is dit wat er gebeurde op een kerstfeestje van Hugh Jackman toen 007-vertolker Daniel Craig laat op de avond Sam Mendes tegen het lijf liep en hem aanbood om Skyfall voor zijn rekening te nemen:

"Ik was absoluut dronken. Sam kwam laat opdagen en ik had hem al jaren niet meer gezien, sinds 'Road To Perdition'. Hij ging zitten, we dronken samen wat, we hadden het over regisseurs en ik dacht eigenlijk gewoon van: 'Zou je de volgende Bond willen doen'? Alleen zei ik dat hardop. Sam stemde in en gelijk besefte ik dat ik in de stront zat. Want ik weet dat er iemand is met wie ik hierover moet praten voordat ik banen ga aanbieden. Het is niet mijn verantwoordelijkheid, maar ik was dronken"!

Meest angstige telefoongesprek ooit
De volgende dag belde Craig met producente Barbara Broccoli om uit te leggen wat er was gebeurd in de veronderstelling dat hij zwaar in de problemen zou komen. Echter vond Broccoli het een geweldig idee en de rest is geschiedenis. Skyfall werd ontvangen als één van de beste Bondtitels ooit en bracht meer dan $1 miljard dollar op aan de box-office.

NieuwsFilm

meest populair