Dit moet je weten over 'Moon Knight': misschien wel de meest opvallende superheld van het Marvel Cinematic Universe

Moon Knight wordt heel opvallend.

Jim Pedd 19 januari 2022 06:00 in Featured
Moon Knight komt naar Disney+ en dat belooft wat. Moon Knight is namelijk min of meer de Batman van Marvel Comics. En heeft het potentieel een van de meest interessante superhelden van Marvel Studios te worden, met name omdat hij zo ontzettend complex is.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Moon Knight. Van de superheld tot de tegenstander, releasedatum en meer!

Moon Knight-verhaal
Disney+ kwam al met een synopsis voor de serie: Moon Knight is een wereldwijd actie-avontuur dat draait om een complexe burgerwacht die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. De meerdere identiteiten die in hem leven, komen terecht in een dodelijke oorlog tussen de goden tegen de achtergrond van zowel het moderne als het oeroude Egypte.

Moon Knight-cast
De hoofdrol in Moon Knight is natuurlijk voor acteur Oscar Isaac. Twee jaar geleden in oktober onthulde Marvel Studios dat de acteur in onderhandelingen was voor de rol. En hij tekende ook, en ziet er behoorlijk tof uit als de superheld. Isaac speelt Steven Grant, een vriendelijke medewerker van een cadeauwinkel, die wordt overspoeld door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Hij ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en zijn lichaam deelt met de huurling Marc Spector.


Moon Knight krijgt het zwaar, want hij moet het ook opnemen tegen een gevaarlijke slechterik, die gespeeld wordt door acteur Ethan Hawke. Het lijkt erop dat Hawke de rol van Dr. Arthur Harrow speelt, een man die zich liet inspireren door de nazi's en een soort zombie-achtige soldaten heeft gebouwd die hij onder meer achter Moon Knight aanstuurt.
Andere rollen zijn voor May Calamawy, Gaspard Ulliel en Loic Mabanza.

Dit is Khonshu
De trailer onthulde ook een snelle blik op Khonshu. Hij is de godheid waar Steven zijn krachten van krijgt en ziet er nog best bedreigend uit:
Moon Knight in de comics
In de comics heeft Moon Knight een opvallend verhaal. Marc Spector is de zoon van een rabbijn die aan de Nazi's ontsnapte. Als kind ontdekte hij dat een vriend van de familie - nog een rabbijn - in het geheim een Nazi/Joodse seriemoordenaar was. Dat was zo'n traumatische ervaring, dat Marc meerdere persoonlijkheden ontwikkelde, en begon te lijden aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

Zo had hij de identiteit Steven Grant (een miljonair en echte playboy) en Jake Lockley (een taxichauffeur). Die persoonlijkheden waren cruciaal voor z'n succes, want de ene betaalde zijn avonturen en de ander wist street-level informatie te vergaren. Voeg daar nog even een tijd bij de mariniers aan toe, werk voor de CIA en een aanvaring met de Egyptische godheid Khonshu (die claimt Spector's vader te zijn, maar wellicht in de verbeelding van Marc zit), en je hebt misschien wel de meest opvallende superheld van het Marvel Cinematic Universe te pakken.

NieuwsFilm