Ridley Scott (Gladiator) weigerde recentelijk om Disney-fantasyfilm te maken

Ridley Scott (Gladiator) weigerde recentelijk om Disney-fantasyfilm te maken

De regisseur maakt liever invloedrijke films.

Disney neemt de ene na de andere grote studio over. In 2019 was het weer raak, toen het Huis van de Muis 20th Century Fox overnam. Vervolgens kon Disney dan ook in gesprek gaan met Ridley Scott, die voor Fox al o.a. Prometheus en Alien: Covenant had gemaakt.

Disney probeerde Scott vervolgens een fantasiefilm te laten maken, maar de geliefde regisseur was niet geïnteresseerd. Tijdens een recent interview liet hij zich erover uit: "Ze vroegen of ik interesse had in het maken van een tovenaarsfilm, maar dat doe ik niet. Het was in mijn ogen gewoon geen goed idee".

Geheimzinnig
Waar het precies om gaat is niet duidelijk, aangezien de filmmakers zich er niet in details over uitlaat. Ondanks het feit dat Scott wel al eerder een soortgelijke film maakte, namelijk Legend met Tom Cruise in 1985, laat hij weten dat hij vanwege zijn leeftijd kieskeuriger is geworden en beter zijn projecten uitkiest.

"Hoe ouder ik word, hoe meer ik op zoek ga naar projecten die echt ergens over gaan. Ik wil niet enkel en alleen voor entertainment gaan, maar ik wil dat mijn films invloed hebben op het publiek".

Vorig jaar wist Scott nog hoge ogen te gooien met The Last Duel én House of Gucci. Hij zit echter niet stil want hij werkt nu alweer aan een nieuw project genaamd Kitbag, een film over het leven van Napoleon waar Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby de hoofdrollen in vertolken.

NieuwsFilm

meest populair