Is deze 'Rocky IV'-legende van Sylvester Stallone nep!?

Dolph Lundgren kan zich dit niet herinneren.

Jim Pedd 19 januari 2022 20:30 in Algemeen
Dolph Lundgren beweert dat hij niet meer weet dat hij Sylvester Stallone het ziekenhuis in sloeg toen hij samen met hem Rocky IV opnam.

In de film uit 1985 nam Rocky Balboa het op tegen de Sovjet-kapitein Ivan Drago, die ook wel bekend stond als The Siberian Express en de goede vriend van Rocky, Apollo Creed, vermoordde in de ring. De film vormde de doorbraak voor Lundgren als Hollywood-acteur en hij keerde dertig jaar later terug in de rol voor Creed II.

Rocky IV-problemen
Hoewel de samenwerking van de twee aan Rocky IV een groot succes was, had de productie met wat problemen te maken. Zo werd Stallone zo hard door Lundgren geslagen, dat zijn hart tegen zijn ribbenkast aanbotste en hij negen dagen op de intensive care moest blijven.

Maar dat kan Lundgren zich niet herinneren. Hij gelooft niet dat enkel zijn vuist dit voor elkaar kon krijgen:

"Ik weet het niet. Hij blijft het maar noemen, dus misschien heeft hij gelijk. Hij ging naar het ziekenhuis, maar ik weet niet of het mijn klappen waren of het feit dat hij overwerkt was als regisseur, acteur en schrijver. We namen bijna vijftien rondes op tijdens twee of drie weken, acht tot twaalf uur per dag. Dus je slaat duizenden keren. Als je elkaar niet raakt, ziet het er een beetje nep uit. Maar dat betekent niet dat je de andere kerel pijn wil doen. Maar er waren geen nare gevoelens."

NieuwsFilm