De laatste scène zat oorspronkelijk helemaal niet in 'Gladiator'

Djimon Hounsou vertelt dat de scène noodgedwongen werd toegevoegd.

Jim Pedd 19 januari 2022 13:05 in Algemeen
Gladiator-acteur Djimon Hounsou onthult dat de laatste scène in de film niet in het oorspronkelijke script zat. De film werd in 't jaar 2000 uitgebracht in de bioscopen en was meteen een grote hit.

We zien in Gladiator het verhaal van een Romeinse generaal, Maximus. Na de dood van zijn vrouw en kind door toedoen van de tirannieke zoon van de Keizer, Commodus, wordt hij als slaaf verkocht en gedwongen gladiator te worden.

Laatste momenten
Hounsou speelt Juba, een andere gladiator die bondgenoot van Maximus wordt. Maximus komt om het leven en de laatste momenten zien we hoe Juba de kleine figuurtjes die Maximus van zijn vermoorde familie bij zich droeg in het Colosseum begraaft. Hij belooft dat hij Maximus weer zal zien, maar "nog niet".

Tijdens een interview met GQ vertelt Hounsou over zijn personage. Volgens hem was het einde uiteindelijk bedacht na de dood van acteur Oliver Reed die de rol van Proximo speelt. Daardoor moesten regisseur Ridley Scott en de filmstudio een nieuw einde bedenken.

Het laatste shot was een intiem moment dat opgenomen werd zonder grote delen van de crew. "We wisten niet hoe we de film zouden afmaken, omdat tegen het einde van de opnames, we nog een belangrijk personage verloren en dat was Oliver Reed. Dat veranderde alles. En dus kwamen we in een gesprek over het eindigen van het verhaal. Uiteindelijk namen we dat laatste moment op en dat was een verrassing voor iedereen en er was ook niemand bij. Het was het einde van de dag, met slechts één cameraman, de regisseur en mijzelf. Het was echt prachtig."

NieuwsFilm