Oorspronkelijk was 'Transformers: Rise of the Beasts' compleet anders

Maar het scenario werd vervangen.

Jim Pedd 20 januari 2022 06:39 in Algemeen
James Vanderbilt schreef een versie van het scenario van Transformers: Rise of the Beast. De volgende film in de franchise moet in juni 2023 in de bioscoop te zien zijn en is de eerste film in de live-action franchise sinds 2018.

Transformers: Rise of the Beast is gebaseerd op de populaire Beast Wars-onderdelen van de franchise van Hasbro en speelt zich af in het jaar 1994. We volgen de personages Noah en Elena die betrokken raken bij de Transformers-oorlog en Maximals, Predacons en Terrorcons ontmoeten.

Transformers: Rise of the Beast-scenario
De film Transformers: Rise of the Beast wordt geregisseerd door Steven Caple Jr. op basis van een script en verhaal van Joby Harold. Oorspronkelijk was het geschreven door Vanderbilt.

"Ik ken Lorenzo di Bonaventura, de producent van die films. Hij is geweldig en een vriend van mij. We werkten aan iets anders toen hij mij benaderde en vroeg: 'Als je een Transformers-film zou maken, wat zou jij dan doen?' Toen pitchte ik mijn idee bij hem en zei hij: 'Oh nou dat klinkt heel cool!' En dus huurden ze mij in voor het script."

Later kreeg hij echter te horen dat ze Joby Harold inhuurden om een compleet andere versie van het script te maken. "Ik heb het gelezen en vind het echt fantastisch, hij heeft fenomenaal werk geleverd. [...] Rise of the Beasts wordt denk ik heel leuk. Maar is niet de Transformers die ik schreef."

NieuwsFilm