Na 'The Lord of the Rings' krijgen we 'The Rings of Power' ook met bekende personages

En wel vanaf 2 september op Prime Video.

Bram de Groot 20 januari 2022 22:30 in Video
De fans van de Midden-aarde hebben de films in de Lord of the Rings en Hobbit-trilogieen van Peter Jackson ondertussen grijs gedraaid. Dit jaar keert de franchise terug en dit keer is het met misschien wel de duurste serie ooit gemaakt, op Prime Video.

De serie, gebaseerd op de verhalen van J.R.R. Tolkien, is al een flink tijd in ontwikkeling en nu is de titel onthuld: The Lord of the Rings: The Rings of Power. Ook de startdatum is bekend gemaakt: 2 september 2022 en we hebben een eerste synopsis.

"Dit is een titel waarvan we ons voorstellen dat hij zou kunnen leven op de rug van een boek net als J.R.R. Tolkien's andere klassiekers. The Lord of the Rings: The Rings of Power verenigt alle belangrijke verhalen van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde: het smeden van de ringen, de opkomst van de Dark Lord Sauron, het epische verhaal van Numenor, en de laatste alliantie van Elfen en Mensen," aldus showrunners J.D. Payne & Patrick McKay.

"Tot nu toe heeft het publiek op het scherm alleen het verhaal van de Ene Ring gezien - maar voordat er één was, waren er velen... En we zijn verheugd om het verhaal van hen allemaal te delen," valt er te lezen in een speciaal persbericht.

Het lang gevreesde kwaad is terug, met bekende personages
De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met het lang gevreesde kwaad dat opnieuw zijn intrede doet in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

De serie, met een relatief onbekende cast, speelt zich af tijdens de legendarische Tweede Eeuw van de geschiedenis van Midden-aarde. Het verhaal gaat duizenden jaren terug in de tijd, ten opzichte van de eerdere films.NieuwsFilm