Definitieve lange speelduur 'The Batman' bekend

Warner Bros. onthult de hoe lang je in de bioscoop zit voor de DC-film.

Bram de Groot 21 januari 2022 10:09 in Algemeen
Een paar dagen geleden was er het bericht dat op de IMDb de speelduur van The Batman stond vermeld. Op de pagina van de film werd een duur van 3 uur en 55 minuten vermeld. Nu blijkt de film toch iets korter te duren.

Volgens Comicbook.com heeft Warner Bros. de officiële speelduur vrijgegeven en deze komt uit op 2 uur en 47 minuten, nog altijd een flinke zit. Dit is overigens zonder aftiteling. Met aftiteling lijkt de film meer dan drie uur te duren.

Met deze speelduur is de film van Matt Reeves officieel de langstdurende Batman-film tot op heden gemaakt. Christopher Nolans The Dark Knight Rises kwam uit op 165 minuten.

Niet de langste superheldenfilm
Er zijn twee superheldenfilm die een langere speelduur hebben. Dit zijn Avengers; Endgame (181 minuten) en Zack Snyder's Justice League (242 minuten). In de laatste film zien we overigens wel de Batman van Ben Affleck.

De synopsis: In zijn tweede jaar van misdaadbestrijding ontdekt Batman corruptie in Gotham City die verband houdt met zijn eigen familie, terwijl hij wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar die bekend staat als de Riddler.

NieuwsFilm