Zanger en acteur Meat Loaf overleden

De acteur was in vele tientallen films en series te zien.

Bram de Groot 21 januari 2022 10:49 in Algemeen
Wie kent het nummer Paradise By The Dashboard Light niet. De zanger Meat Loaf van dat nummer is gisteren overleden op 74 jarige leeftijd. Uiteraard was hij bekend van nog veel nummers en hij speelde ook in heel wat films en series.

Al in 1962 maakte Meat Loaf zijn debuut als acteur in de film State Fair en daarn was hij in tientallen films te zien. Zijn misschien wel opvallendste rol had Meat Loaf in Fight Club uit 1999 van David Fincher. De zanger was te zien als Robert 'Bob' Paulsen naast acteurs als Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter en Jared Leto.

Tientallen filmrollen
Maar zo had de acteur meer rollen in films, zoals The Rocky Horror Picture Show, The Mighty, Wayne's World, The Salton Sea en Beautiful Boy. Zijn laatste rol had hij in 2014 in de filmm Wishin' and 'Hopin'.

Ook op het kleine scherm dook Meat Loaf regelmatig op, eigenijk altijd in een enkele aflevering. Meat Loaf speelde in onder meer The Equalizer, Tales from the Crypt, Nash Bridges, South Park, The Outer Limits, Glee, Elementary en Ghost Wars.

Als zanger scoorde hij naast Paradise By The Dashboard Light hits met nummers als You Took The Words Right Out Of My Mouth (Hot Summer Night) en I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That). Meat Loafs album Bat Out of Hell is een van de best verkochte albums ooit.

Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

NieuwsFilm