Sia wilde zelfmoord plegen na alle kritiek op haar regiedebuut 'Music'

De bekende zangeres had professionele hulp nodig.

Wouter Drummen 21 januari 2022 13:14 in Algemeen
Sia mag dan wel een van 's werelds bekendste zangeressen zijn, films maken is toch iets heel anders. Daar kwam ze vorig jaar zelf achter, toen haar regiedebuut, Music, erg slecht werd onthaald. Sia kreeg ook veel kritiek en dit werd haar allemaal teveel. Zij laat zich er nu over uit.

De film kwam voornamelijk onder vuur te liggen omdat het autistische hoofdpersonage niet door een autistische actrice werd vertolkt (Sia liet wel weten dit geprobeerd te hebben). In de film werd zij eveneens meerdere keren gewelddadig onder dwang gehouden tijdens een woedeaanval, iets wat de nodige mensen ook in het verkeerde keelgat schoot.

Teveel
Nu zegt Sia dan ook dat de kritiek heel hard aankwam: "Ik had zelfmoordneigingen. Ik ben eveneens hervallen in mijn vorige verslavingen, waardoor ik me opnieuw in een afkickcentrum heb moeten laten opnemen" zegt de zangeres, die al eerder afkickte van pijnstillers en alcohol.

Gelukkig stond Sia er niet alleen voor. Ze kon namelijk op de hulp en steun rekenen van actrice Kathy Griffin, een van haar betere vriendinnen. Zo vervolgt Sia: "Kathy heeft echt mijn leven gered".

Griffin weet ook hoe het is om veel kritiek te krijgen. De comedienne werd enkele jaren geleden namelijk met de grond gelijk gemaakt toen ze een foto deelde, waarop ze een masker van een onthoofde Donald Trump vasthield. Dit heeft haar ook jaren achtervolgd en het leven moeilijk gemaakt.

NieuwsFilm