Johnny Depp scoort eerste filmrol in 4 jaar... en wat voor één!

Hij wordt Koning Lodewijk XV...

Arjen Rooseboom 23 januari 2022 23:30 in Algemeen
Hoewel zijn fans hem tot het uiterste blijven steunen, is Johnny Depp (58) in feite verbannen uit de glitter en glamour van Hollywood en nog maar een schim van een paar jaar geleden toen hij een van de meest populaire en best betaalde sterren in de industrie was.

Sterker nog, de tweevoudig genomineerde voor een Academy Award heeft zich voor geen enkele live-action rol meer aangemeld sinds hij gecast werd in Minamata (2018) die slechts een beperkte release kreeg.

Daar gaat nu echter verandering in komen, want Variety meldt dat Depp is gecontracteerd om Koning Lodewijk XV te spelen in een nieuwe biopic.

Het drama wordt geregisseerd door Maïwenn Le Besco en zal aanstaande zomer met de productie beginnen die in totaal drie maanden duurt.

Het verhaal vertelt over de bekende monarch die 59 jaar regeerde voordat hij stierf als een in ongenade gevallen heerser met beschuldigingen van losbandigheid en corruptie boven het hoofd.

Frans gesproken
De film wordt waarschijnlijk niet in het Engels opgenomen, dus Depp zal zijn Franse tongval wat moeten opfrissen, maar dit lijkt een kleine moeite.

Hij woonde tenslotte lang in het land tijdens zijn huwelijk met (inmiddels ex-vrouw) Vanessa Paradis. Het is misschien niet helemaal de comeback die zijn fans hadden gewild, maar iedereen moet ergens beginnen.

NieuwsFilm