Het DC-universum introduceert een van de weinige wezens die Superman kunnen doden

Superman vs Matter-Eater Lad!

Jim Pedd 24 januari 2022 20:30 in Algemeen
Let op: dit artikel bevat SPOILERS voor de serie PEACEMAKER van HBO Max.

De serie Peacemaker bevestigde recent dat een klassieke superheld uit de DC Comics onderdeel uitmaakt van het DCEU. Eentje die het vermogen heeft om zelfs Superman te verslaan!

Peacemaker is de eerste televisieserie die gemaakt is in het DC Extended Universe. Een serie gemaakt door James Gunn, die heel wat obscure personages toevoegt. Een daarvan is Matter-Eater Lad.

Peacemaker-personage
Er wordt in aflevering 4 van Peacemaker, The Choad Less Traveled direct gerefereerd naar de klassieke Legion of Super-Heroes held Matter-Eater Lad.

In een gesprek over zijn meest bizarre missies vertelt Peacemaker dat hij met Matter-Eater Lad gewerkt heeft en dat die alles kan eten. Volgens Smith at hij een compleet restaurant op, toen hij het wachten op zijn eten beu was. Hij kan letterlijk alles eten en verteren.

Zijn unieke vermogen maakt het zelfs mogelijk om Superman te verslaan. Het personage heeft als echte naam Tenzil Kem en komt van de buitenaardse soort Bismollians, wiens lichamen zelfs de meest geharde materialen kunnen verteren. Dat komt omdat ze bepaalde enzymen bouwen en een metabolisme hebben dat vergelijkbaar is met dat van bijvoorbeeld Barry Allen.

Hoewel Kem een bondgenoot is van Superman, zou hij hem in theorie kunnen verslaan en vermoorden door hem op te eten. Dat komt mede doordat zijn metabolisme zo snel werkt. Tegelijk zou Superman natuurlijk wel uit z'n handen (of beter: mond) kunnen blijven door zijn snelheid.

NieuwsFilm