YES! De bioscopen gaan weer open! Maar tot hoe laat?

Had dit niet al een paar weken eerder gekund?

Bram de Groot 25 januari 2022 20:39 in Algemeen
Of de bioscopen eigenlijk niet een paar weken eerder open hadden gekund, is iets als de koe in de kont kijken. Toch kun je het je afvragen, want waarom kunnen we nu opeens wel ruimschoots versoepelen en even geleden nog niet. Het goede nieuws is: morgen gaan de deuren van je plaatselijke bioscoop weer open!

Sinds zondag 19 december zaten die deuren op slot, aangezien premier Rutte en OM-opperbaas Jaap van Dissel angstig waren voor een enorme toestroom van coronapati├źnten naar de ziekenhuizen. Niets van de scenario bleek waarheid en al weken vraagt ondernemend Nederland zich af waarom die angst zo lang is blijven hangen in Den Haag en omstreken.

Dan toch de bioscopen open!
Volgens de berichten gaan de bioscopen morgen, woensdag 26 januari, weer open en waarschijnlijk sluiten de deuren dan verplicht om 22.00 uur. Het lijkt er zelfs op dat de anderhalve meter niet meer gehanteerd hoeft te worden.

"Uiteraard zijn wij blij dat we naar alle waarschijnlijkheid snel weer open mogen, daar hebben we sinds de sluiting in december enorm naar uitgekeken en op voorbereid,", liet een woordvoerder van Pathe weten aan ANP. "Zodra dat bekend wordt gemaakt, programmeert ons team alle films definitief in, en laten we onze bezoekers zo snel mogelijk weten welke films wanneer draaien en start de voorverkoop."Woensdag staan naar verwachting onder meer de films als Spiderman: No Way Home, West Side Story, Alles Op Tafel, The Matrix Resurrections, The King's Man, Nightmare Alley en Sing 2. Naar welke film ga jij?

NieuwsFilm