Westworld-actrice Evan Rachel Wood: "Marilyn Manson misbruikte me tijdens zijn videoclip"

Wood zegt dat haar ex haar verkrachte tijdens de opnames van 'Heart-Shaped Glasses'.

FilmTotaal 25 januari 2022 11:22 in Celebrity
Evan Rachel Wood, o.a. bekend van de populaire HBO-serie Westworld, liet vorig jaar al weten misbruikt te zijn door haar ex, de beroemde zanger Marilyn Manson. Nu laat de actrice zich er opnieuw over uit.

Recentelijk kwam de documentaire genaamd Phoenix Rising uit, waarin Wood zegt dat ze werd verkracht door Manson terwijl ze gefilmd werden. Wood was namelijk op 19-jarige leeftijd te zien in Manson's videoclip Heart-Shaped Glasses, maar leuke herinneringen heeft de actrice hier absoluut niet aan overgehouden.

Misbruik
Zo zegt de 34-jarige Wood dat ze absint moest drinken voor de opnames, waardoor ze nog maar amper bij bewustzijn was en niet kon protesteren: "De clip draaide helemaal niet uit zoals ik gedacht had" begint ze.

"We waren dingen aan het doen waar we het van tevoren helemaal niet over gehad. De bedoeling was namelijk om een seksscène te simuleren, maar toen de camera's eenmaal begonnen te draaien, penetreerde hij me echt. Daar had ik nooit toestemming voor gegeven".

Traumatisch
Het was voor Wood dan ook een heel traumatiserende ervaring: "Ik voelde me niet veilig en niemand hielp me. Ik wist niet hoe ik voor mezelf moest opkomen of hoe ik nee moest zeggen omdat ik geconditioneerd was om nooit tegen te spreken en alles gewoon te ondergaan".

"Ik voelde me vies en dacht dat ik iets beschamend had gedaan. Ik zag dat de crew zich ongemakkelijk voelde en dat niemand wist wat te doen". Ondanks het feit dat Manson hier nog niet zelf op heeft gereageerd, liet een van zijn advocaten wel weten dat Wood's verhaal absoluut niet klopt.

NieuwsFilm