'Game of Thrones'-acteur vindt Disney's nieuwe sprookjesfilm erg bedenkelijk

Peter Dinklage ziet het als een stap achteruit.

Bram de Groot 25 januari 2022 15:04 in Algemeen
Walt Disney werkt aan een nieuwe live action-verfilming van zijn bekende sprookje Snow White and the Seven Dwarfs en daarin krijgen we uiteraard weer de zeven dwergen te zien. Althans daar lijkt het op. Peter Dinklage (Game of Thrones) denkt er het zijne over.

""Ik wil niemand beledigen, maar ik was een beetje verrast toen ze erg trots waren om een Latina-actrice als Sneeuwwitje te casten. Je vertelt nog steeds het verhaal van 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen'," zei Dinklage in een recente aflevering op de podcast WTF met Marc Maron.

"Doe een stapje terug en kijk wat je daar doet. Het heeft voor mij geen zin," vertelde de acteur. "Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend en je maakt nog steeds dat verdomde ouderwetse verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. Wat ben je verdomme aan het doen man?" zei Dinklage.

Wordt Disney verder vooruitstrevend?
In Snow White and the Seven Dwarfs van Marc Webb moeten in ieder geval Rachel Zegler (West Side Story) en Gal Gadot te zien zijn als respectievelijk Sneeuwwitje en de boze koningin.

Dinklage stelt Disney voor om de film zo vooruitstrevend mogelijk te maken, maar bood geen manier aan over hoe de studio de zeven dwergen op een politiek correcte manier kan laten zien.

"Heb ik niets gedaan om de zaak vooruit te helpen?" voegde Dinklage toe als grap.

NieuwsFilm