Deze film al gezien? 'Druk' is misschien wel beste van 2021

Nu kun je de film ook op schijf in huis halen.

Bram de Groot 28 januari 2022 10:11 in Blu-ray
In de jaarlijkse lijst met beste films volgens Team FilmTotaal stond Druk op de zevende plaats. Dit kwam mede doordat nieuwsposters Jan-Peter Rook en Bram de Groot (ik ondergeschrevene) het drama op de eerste plek hebben staan.

De Deense film van regisseur Thomas Vinterberg (Jagten, Festen) en met onder meer Mads Mikkelsen wordt door vele partijen op handen gedragen. Zo won de film de Oscar en BAFTA voor Beste internationale film, en de European Film Award voor Beste film.

De KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) zagen in Druk de beste film van verleden jaar. Het is dan ook niet gek dat de film op 92 procent staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.


Druk: een dikke aanrader
"Kijken naar topacteur Mads Mikkelsen blijft een feest, denk alleen al aan Jagten, Casino Royale en de tv-serie Hannibal. Ook in Druk is Mikkelsen in topvorm en voegt hij veel drama en menselijke verwarring toe, maar niet altijd met even veel woorden. De film zelf begint door het vele drankgebruik ronduit hilarisch en na een enorme "kater" is er met een prachtige afsluiting hoop en zicht op een volgend avontuur," was de reactie van ondergeschrevene in de genoemde jaarlijst.

Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan kun je deze sinds enige tijd ook op schijf (Blu-ray of Dvd) in huis halen. De Blu-ray uitgave van September Film is verder basis, een vooral bestemd om van de film te genieten in de beste beschikbare beeldkwaliteit.

Bekijk de afbeelding
De synopsis: Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega's aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven.

De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

NieuwsFilm

meest populair