'Star Wars': Hoe overleefde Darth Maul het feit dat 'ie doormidden gehakt werd?

'Star Wars': Hoe overleefde Darth Maul het feit dat 'ie doormidden gehakt werd?

In The Phantom Menace leek 'ie te sneuvelen, maar dat gebeurde niet.

Haat. Pure haat. Dat is hoe Darth Maul zijn ogenschijnlijke dood overleefde in Star Wars: The Phantom Menace. Je zou denken dat de schurk het niet zou hebben overleefd, toen Obi-Wan Kenobi hem doormidden kliefde.

Na zijn val in de reactorschacht van Naboo, werd Darth Maul dood gewaand door zowel de Jedi als de Sith. Zelfs zijn meester, Darth Sidious, dacht dat zijn leerling gefaald had. Maul's val was echter niet zo dodelijk als hij leek, want hij kon met behulp van de Force een luchtsluis binnenkomen die leidde naar een schip dat richting Lotho Minor vloog, de afvalwereld.

De dood overleefd
Tijdens zijn beproeving groeide de intense haat van Maul. Niet alleen voor de man die hem van zijn benen gescheiden had, Obi-Wan Kenobi, maar ook zijn meester en de Sith Order die hem voor dood achter hadden gelaten.

Gedurende een decennium leefde Maul een gruwelijk leven op Lotho Minor. Hij kroop rond op mechanische spinnenbenen die aan zijn halve lijf vast zaten.

De tijd van Maul op Lotho Minor kwam pas tot een einde toen zijn broer Savage Opress hem vond in de wereld en hem mee terug nam naar Dathomir om genezen te worden door de Clan Mother van de Nightsisters. Zijn gekheid werd genezen en hij kreeg permanente benen die konden helpen bij zijn pogingen wraak te nemen.

Maul werd uiteindelijk een groot crimineel, iemand die het hoofd van het misdaadsyndicaat Crimson Dawn werd, naast Jedi vocht en hielp bij de training van Ezra Bridger. En hij probeerde wraak te nemen op zijn ware vijand: Obi-Wan Kenobi.

NieuwsFilm

meest populair