Had de dood van Iron Man in 'Avengers: Endgame' niet voorkomen kunnen worden?

Had de dood van Iron Man in 'Avengers: Endgame' niet voorkomen kunnen worden?

Is dit stiekem een MCU-plotgat?

In april zijn er drie jaar verstreken sinds Avengers: Endgame in de bioscoop verscheen en het Marvel Cinematic Universe voor altijd veranderde. In die tijd hebben fans elk detail van de film uit den treure besproken. Vandaag is er weer een interessant bericht verschenen op Reddit, dat erop wijst dat de dood van Iron Man voorkomen had kunnen worden.

Een meme laat zien dat Thanos zich voorbereidt op de snap met de Gauntlet, waarna Iron Man reageert met "And I am Iron Man". Maar in de meme houdt het daar niet op en zegt hij de Infinity Gauntlet aan iemand anders te geven, en merkt Iron Man ook nog eens op dat hij het roekeloos zou vinden zijn dochter achter te laten zonder dat daar een goede reden voor is.

Nutteloze dood
De meme wijst erop dat Iron Man een duidelijk voordeel had op dit moment in Avengers: Endgame. Thanos had de Infinity Stones niet. Er waren heel wat helden die misschien wel de fysiologie hadden om de snap te overleven, zoals Captain Marvel.

Iron Man had de verantwoordelijkheid dus prima kunnen overdragen aan een ander. Maar of het nou echt een plotgat was?

Een van de redenen waarom Iron Man de Stones kon gebruiken, had te maken met zijn harnas. De nanotechnologie kon een 'handschoen' vormen waar de Infinity Stones in konden die hij vervolgens gebruikte. Er was dus geen andere Gauntlet die hij zomaar en zonder problemen had kunnen overdragen.

In dat opzicht had Tony dus wel gemoeten. Bovendien was op geen enkele manier te garanderen dat Thanos er nu niet in zou slagen de Stones weer in handen te krijgen. Dat Tony Stark deze keuze maakte, was vermoedelijk de enige.

Bovendien weten we dat Doctor Strange zo'n 14 miljoen verschillende toekomsten zag om te kijken hoe gewonnen kon worden van Thanos. Slechts een daarvan zou tot de overwinning leiden en in precies die versie bevond Iron Man zich. Hij zag zich zo overtuigd van 't feit dat de Snap door hem de enige oplossing was.

NieuwsFilm

meest populair