Het oorspronkelijke plan voor 'Jurassic Park IV' was bizar met mens/dino-hybrides

Het oorspronkelijke plan voor 'Jurassic Park IV' was bizar met mens/dino-hybrides

De plannen werden gelukkig geschrapt.

Toen Jurassic World in 2015 in de bioscoop uitkwam, bewees de film dat er nog genoeg interesse was in de Jurassic Park-franchise. De vierde film in de reeks was ook meteen een soft reboot en schudde de boel flink op.

Veertien jaar na de release van de derde Park-film, was er nu een functionerend pretpark op Isla Nublar, waar de mensen bijna uitgekeken zijn op dino's. En dus worden er hybrides ontwikkeld, waarvan de eerste, de Indominus Rex, uitbreekt en voor chaos zorgt. Het idee van hybride dinosaurussen speelde al langer in de franchise, maar op een heel andere manier.

Mens/dino hybrides
In 2004 schreef John Sayles een scenario, vlak na de release van Jurassic Park III. Dat was gebaseerd op een vroege versie van William Monahan en volgde een voormalig Navy Seal genaamd Nick harris.

Harris werd door John Hammond ingeschakeld om naar Isla Nublar te reizen om de laatste houder met dinosaurus-dna van Dennis Nedry te vinden. Dat leidt er uiteindelijk toe dat Harris gevangen wordt genomen en naar een oud kasteel in de Zwitserse Alpen gebracht wordt.

Vanaf dat punt blijkt de boel heel vreemd. Baron Herman von Drax, de ceo van de antagonistische organisatie Grendel Corporation, blijkt dinosaurus-hybrides gemaakt te hebben, door ze te kruisen met honden en mensen.

Von Drax blijkt met behulp van radiosignalen die dinosaurussen te kunnen controleren en aansturen. In de film wordt Harris gedwongen de mens/dino-hybrides te trainen en moet hij hen aansturen op een 'reddingsmissie, waarbij de dinosaurussen een kogelvrij harnas dragen.

Het script werd uiteindelijk geschrapt door Steven Spielberg, maar elementen overleefden, waaronder het idee van hybrides en van het leger dat probeert dino's te beheersen en te gebruiken als toevoeging aan het leger.

NieuwsFilm

meest populair