Oscars 2022: 'Licorice Pizza' met Alana Haim

Deze film moet je in de gaten houden

Niels van Arkel 1 februari 2022 14:42 in Algemeen
Nog een weekje wachten en dan staan de nominaties voor de Academy Awards weer vast. FilmTotaal houdt dit uiteraard goed in de gaten en geeft de komende dagen een aantal tips. Na The Power of the Dog volgt vandaag een romantisch meesterwerkje.

Het gaat om Licorice Pizza van regisseur Paul Thomas Anderson, die sinds vorige week in de bioscopen draait. Een datum van een digitale release is nog niet bekend, maar we verwachten hem eind maart/begin april. FilmTotaal gaf de film 4 sterren.

Verhaal
Licorice Pizza volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de jaren 70 op in San Fernando Valley en worden verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.Welke prijzen?
De verwachting is dat deze film een nominatie voor Beste Film gaat halen, maar we denken dat de kans klein is dat dit leidt tot winst. Een nominatie voor regisseur Anderson zit er ook wel in. Alana Haim was lange tijd frontrunner voor de prijs voor beste actrice, maar wordt de laatste tijd voorbij gestreefd door onder meer Nicole Kidman (Being the Ricardos), Olivia Colman (The Lost Daughter) en zelfs Penélope Cruz (Parallel Mothers).

Aan de andere kant zien we dan Bradley Cooper steeds vaker terug in de voorspellingen voor de categorie beste mannelijke bijrol: ook FilmTotaal heeft hem voor een nominatie genoteerd. Voor één prijs durven we deze film wel op te schrijven: die van 'Beste Originele Scenario'. En dat ondanks concurrentie van "powerhouses" Belfast en King Richard.

NieuwsFilm