King Richard

King Richard (2021)

Venus, Serena and a plan for greatness.

Will Smith zegt: doe mij 's zo'n Oscar! En het is nog een behoorlijk lekkere sportfilm ook.
play

7,5 details

  • 144 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Sport
  • Verenigde Staten
144 Min Verenigde Staten

Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.

Regie
Reinaldo Marcus Green
Cast
Will Smith, Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Judith Chapman, Dylan McDermott, Tony Goldwyn, Chet Grissom, Mel Fair, Erin Cummings, Susie Abromeit, Katrina Begin, Noah Bean, Hannah Barefoot, Andy Bean, Vaughn W. Hebron, Craig Tate, Sophia Bui, Vivienne Bersin, Brad Greenquist, Kevin Dunn, Jimmy Walker Jr., Daniele Lawson, Erika Ringor, Josiah Cross, Calvin Clausell Jr., Layla Crawford.
Release
02.09.2021
Release NL
03.02.2022
Release DVD
07.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Reinaldo Marcus Green | Scenario: Zach Baylin | Cast: Will Smith (Richard Williams), Aunjanue Ellis (Orcene 'Brandy' Williams), Saniyya Sidney (Venus Williams), Demi Singleton (Serena Williams), Jon Bernthal (Rick Macci), Tony Goldwyn (Paul Cohen), Mikayla Lashae Bartholomew (Tunde Price), Kevin Dunn (Vic Braden) e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2021

Will Smith is een brok charisma. Zelfs als hij een verwrongen hork speelt, dringt zijn overtuigingskracht door. In de huid van Richard Williams - vader van tennislegendes Venus en Serena - loopt hij wat krom, tuit hij zijn lippen verbeten en knijpt hij met zijn ogen. Met gebrekkige grammatica spuit hij zijn jeugdtrauma's over de Ku Klux Klan. En toch geloof je dat deze man, die iedereen jeuk geeft, voor zijn twee dochters een tenniscarrière bij elkaar sjachert.

Zou het hem dan eindelijk lukken om met King Richard een Oscar op te strijken? Het is in elk geval koren op de molen van de Academy, die houdt van rollen waarin iemand een bestaand persoon gestalte geeft. En het is ook nog eens een sociaal bewogen en ouderwets underdogverhaal over sport. Alle ingrediënten voor een Oscar zitten in de pap en hoofdrolspeler Smith heeft daar als producent ook nog eens zijn vinger in gehad. En ook al zijn niet alle films naar dit recept ook daadwerkelijk de moeite waard, deze is echt niet verkeerd.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

King Richard Nieuwsberichten