King Richard (2021)

Venus, Serena and a plan for greatness.

Will Smith zegt: doe mij 's zo'n Oscar! En het is nog een behoorlijk lekkere sportfilm ook.
play

7,5 details

  • 144 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Sport
  • Verenigde Staten
144 Min Verenigde Staten

Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.

Regie
Reinaldo Marcus Green
Cast
Will Smith, Jon Bernthal, Dylan McDermott, Tony Goldwyn, Kevin Dunn, Aunjanue Ellis, Brad Greenquist, Erin Cummings, Noah Bean, Susie Abromeit, Saniyya Sidney, Andy Bean, Mel Fair, Judith Chapman, Hannah Barefoot, Chet Grissom, Katrina Begin, Jimmy Walker Jr., Demi Singleton, Sophia Bui, Craig Tate, Vaughn W. Hebron, Vivienne Bersin, Erika Ringor, Calvin Clausell Jr., Layla Crawford, Josiah Cross, Daniele Lawson.
Release
02.09.2021
Release NL
03.02.2022
Release DVD
07.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Reinaldo Marcus Green | Scenario: Zach Baylin | Cast: Will Smith (Richard Williams), Aunjanue Ellis (Orcene 'Brandy' Williams), Saniyya Sidney (Venus Williams), Demi Singleton (Serena Williams), Jon Bernthal (Rick Macci), Tony Goldwyn (Paul Cohen), Mikayla Lashae Bartholomew (Tunde Price), Kevin Dunn (Vic Braden) e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2021

Will Smith is een brok charisma. Zelfs als hij een verwrongen hork speelt, dringt zijn overtuigingskracht door. In de huid van Richard Williams - vader van tennislegendes Venus en Serena - loopt hij wat krom, tuit hij zijn lippen verbeten en knijpt hij met zijn ogen. Met gebrekkige grammatica spuit hij zijn jeugdtrauma's over de Ku Klux Klan. En toch geloof je dat deze man, die iedereen jeuk geeft, voor zijn twee dochters een tenniscarrière bij elkaar sjachert.

Zou het hem dan eindelijk lukken om met King Richard een Oscar op te strijken? Het is in elk geval koren op de molen van de Academy, die houdt van rollen waarin iemand een bestaand persoon gestalte geeft. En het is ook nog eens een sociaal bewogen en ouderwets underdogverhaal over sport. Alle ingrediënten voor een Oscar zitten in de pap en hoofdrolspeler Smith heeft daar als producent ook nog eens zijn vinger in gehad. En ook al zijn niet alle films naar dit recept ook daadwerkelijk de moeite waard, deze is echt niet verkeerd.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

King Richard Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

King Richard

acties