Hoe Will Smith zijn filmcarrière bijna naar de knoppen hielp

Smith's carrière had er momenteel anders uit kunnen zien.


Will Smith is een van de meest besproken acteurs in Hollywood. Soms om positieve redenen, maar soms ook om negatieve redenen. Door een combinatie van verkeerde filmkeuzes en de Oscar-ceremonie van 2022 hielp hij bijna zijn carrière naar de knoppen.

Veel mensen zullen de Oscar-ceremonie van 2022 aanwijzen als het moment waar de carrière van Smith bijna in duigen viel. Dit klopt natuurlijk, maar dezelfde avond won hij zelf een Oscar en is hij op dit moment al gecast in vier nieuwe films.

Slechte films
Als een carrière van een acteur in duigen valt, is daar vaak een simpele reden voor: in teveel slechte films spelen. Smith had hier lang voor zijn incident bij de Oscars al last van. Voor elke Bad Boys of Men in Black was er wel een Wild Wild West of Shark Tale.

In 2013 kwam After Earth met Will Smith en zijn zoon Jaden in de hoofdrollen. Smith had een grootse visie voor de film en wilde er een grote franchise van maken. De film was een kolossale flop en het moment dat Smith ander soort keuzes moest gaan maken in zijn carrière. Gelukkig heeft de acteur zich in recente jaren herpakt met films als King Richard, Emancipation en Bad Boys For Life.

Wild Wild Flop
De grootste flop van Smith's carrière is misschien toch wel Wild Wild West. In vergelijking met andere westerns, was de omzet van de film niet eens zo verkeerd. Wereldwijd zette het zo'n 220 miljoen dollar om. Het probleem was dat het productiebudget 170 miljoen was.


Smith's carrière ging niet ten onder door de flop, maar zijn co-ster Kevin Kline kreeg het heel anders te verduren. Na Wild Wild West speelde hij vooral bijrollen en vandaag de dag ziet men hem niet meer als iemand die naast Smith in een grote blockbuster zou spelen. Een goed voorbeeld van een carrière die misloopt dankzij verkeerde filmkeuzes

Chris Rock
Het moment dat het er écht op leek dat Smith's carrière in Hollywood over was, vond natuurlijk plaats tijdens de Oscar-ceremonie van 2022. Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith waren die avond aanwezig, omdat Will genomineerd was voor beste acteur in een hoofdrol voor King Richard.


Het bovenstaande fragment ging de hele wereld over. Acteur en cabaretier Chris Rock presenteerde een van de awards en maakte een grapje over Smith's vrouw. Dit viel duidelijk niet goed bij de acteur, wat hem deed besluiten om het podium op te lopen en Rock een klap in zijn gezicht te geven.

NieuwsFilm

meest populair