'Justice League'-acteur: "Will Smith moet zijn Oscar inleveren!"

'Justice League'-acteur: "Will Smith moet zijn Oscar inleveren!"

Harry Lennix vindt een 10 jarige verbanning niet streng genoeg.

Heel Hollywood is nog in rep en roer over de woede-uitbarsting van Will Smith tijdens de Oscars. Het grapje dat komiek Chris Rock over Jada Pinkett-Smith maakte schoot haar man in het verkeerde keelgat, waardoor hij Rock in het gezicht sloeg op live-tv. Velen vinden dit niet kunnen, waaronder Justice League-acteur Harry Lennix

Hoewel de Academy heeft besloten dat Smith 10 jaar lang niet meer welkom is tijdens de Oscar prijsuitreikingen, vindt Lennix dat dit besluit te mild is. De acteur wil namelijk verder gaan en denkt dat het het juiste besluit zou zijn als Smith zijn pas gewonnen Oscar alweer in moet leveren.

Ernstig
Volgens Lennix ging Smith te ver en daar moeten gevolgen aan gekoppeld zijn: "Op dit moment kan alleen Smith zelf nog zijn integriteit behouden. Hij moet gewoon de ernst van zijn misdrijf onder ogen zien: hij heeft Rock live een klap gegeven, iets dat miljoenen mensen hebben meegekregen. Smith zou zijn gouden beeldje moeten terugsturen!"

Zo vervolgt Lennix: "Hij zou er een briefje bij moeten sturen: "Uit respect voor de 94 jaar eer die aan deze prijs is toegekend, voel ik me met een goed geweten niet waardig om er een bewaarder van te zijn". De brutaliteit van Smith zorgt ervoor dat niemand het heeft over de winnaars. De avond had na dat moment geen enkele prestige meer".

Applaus
Ten slotte laat Lennix zich uit over het gedrag in de zaal. Toen Smith, zo'n 45 minuten na de klap, de Oscar voor beste acteur kreeg overhandigd, kreeg hij een daverend applaus: "Het was wel duidelijk te merken dat iedereen van slag was, dat werd wel bewezen toen verbijsterde aanwezigen Smith een staande ovatie gaven, terwijl hij net voor hun ogen een misdaad had gepleegd... Dit is echt wel een hele zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Motion Picture Academy."

NieuwsFilm

meest populair