Will Smith treedt terug bij Oscars na slaan Chris Rock

Will Smith treedt terug bij Oscars na slaan Chris Rock

Acteur reageert op bedenkelijk incident.

Met als doel op te komen voor zijn vrouw Jada Pinkett-Smith maakte acteur Will Smith zich begin deze week volkomen belachelijk door tijdens de Oscars het podium op te stappen en Chris Rock te slaan nadat hij een grapje maakt over Jada. Nu reageert de acteur. Hij heeft spijt.

Ook laat de acteur volgens Variety weten dat hij niet langer lid is van de Academy of Motion Picture Arts & Sciences. Hij noemt zijn daad "schokkend, pijnlijk en onvergeeflijk" in een verklaring.

Vertrouwen is geschonden
"De lijst van degenen die ik heb gekwetst is lang en bevat Chris, zijn familie, veel van mijn dierbare vrienden en geliefden, alle aanwezigen en een wereldwijd publiek thuis," meldt Smith in het statement.

"Ik heb het vertrouwen van de Academy geschonden. Ik heb andere genomineerden en winnaars de kans ontnomen om hun buitengewone werk te vieren en gevierd te worden. Mijn hart is gebroken," vult dat acteur aan.

"Ik wil de aandacht weer vestigen op degenen die aandacht verdienen voor hun prestaties en de Academy in staat stellen terug te gaan naar het ongelooflijke werk dat het doet om creativiteit en kunstenaarschap in film te ondersteunen," verklaart Smith.

Voorlopig lijkt hiermee de zaak enigszins gesust, al neemt het niet weg dat de Oscarwinnaar eens goed in de spiegel moet kijken.

NieuwsFilm

meest populair